• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Poznata četiri rivala na pripremama, generalka na "Bilinom polju"

Autor mondo.ba

Fudbaleri banjalučkog Borca prozivkom na Gradskom stadionu 12. januara tačno u podne počeće pripreme za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 FK Borac . pripreme, spisak protivnika u Antaliji, generalna proba Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Nakon što prođu 13. i 14. januara sva testiranja i ljekarske preglede, crveno-plavi će početi ozbiljno s radom dan kasnije.

Trener Borca Branislav Krunić naglasio je ranije za naš portal da na okupljanju neće biti novih imena i da će pripreme, kao i prošle godine, biti odrađene u Turskoj.

Možda će vas zanimati

U turskoj Antaliji dogovorena su zasad četiri rivala, peti će biti pronađen najvjerovatnije na licu mjesta, a poznato je i da će Borac imati generalnu probu pred nastavak sezone u Zenici protiv domaćeg Čelika.

Prvi protivnik je Orenburg, član ruske Premijer lige (31. januara), potom će Krunićevi izabranici tri dana kasnije odigrati meč sa Vardarom iz Skoplja, za 5. februar rezervisan je dvoboj sa ruskim drugoligašem Čajkom iz Pešanokopskoja, da bi na kraju priprema odmjerili snage sa kazahstanskim Irtišom.

Takođe, dogovorena je i utakmica sa filijalom Partizana, ekipom Teleoptika u Staroj Pazovi prije odlaska u Antaliju (26. januar), kao i generalka pred start proljećnog dijela Premijer lige BiH protiv Čelika u Zenici (15. februar).

Podsjetimo, Borac u nastavak Premijer lige Bosne i Hercegovine ulazi na diobi drugog mjesta sa Željezničarom, uz bod manje od jesenjeg šampiona Sarajeva. Banjalučane očekuje i nastup u četvrtfinalu Kupa BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Dgb

Interesantno da na pripremama najvise igramo sa rusima, kazakstancima a ne sa ekipama bliskim nasoj ligi i podnevlju. Borac tradicionalno lose igra van BL i treba sto vise utakmica na strani sa ovdasnjim ekipama

Pojačanja

U Borcu moraju biti svjesni da se prilika za uzimanje trofeja kao ova ne pruža baš svake godine, i treba dovesti 2-3 pojačanja da se uzme trofej. Možemo mi računati trofej sljedeće ili za 2 godne, ali ko nam garantuje da iako kupimo bolje igrače da će nam se stvari i igra i rezultati konkurenata poklopiti kao ove. I Zirnjski i Široki imaju jake timove, pa su u zaostatku. Dakle dokazana pojačanja poput Zakarića. Dobre pripreme, i juriš na trofej. Trenutno Borac nema fond igrača za oba takmičenja, a nema ni igrače koji mogu ulaskom sa klupe mijenjati stvari na terenu

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC