• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kraj bogate karijere: Mohamed Sisoko odlučio da je dosta

Autor mondo.ba

Nekadašnji vezista Valensije, Liverpula, Juventusa i Pari sen Žermena odlučio je da stavi tačku na igračku karijeru

 Mohamed Sisoko kraj karijere Izvor: Clive Brunskill/Getty Images Europe

Nakon 18 godina aktivne igračke karijere, Mohamed Sisoko odlučio je da "okači kopačke o klin"!

Malijac, koji će 22. januara proslaviti 34. rođendan, svoju odluku je saopštio sinoć gostujući na francuskoj televiziji RMC Sport 1, a posljednji klub u bogatoj karijeri mu je bio Sošo, sa kojim se rastao prošlog ljeta.

Možda će vas zanimati

"Ovdje sam, na ovom mjestu, kako bih vam saopštio da je došao kraj, završava se moja igračka karijera. Radi se o veoma teškoj odluci, teško ju je prihvatiti jer mi je fudbal sve", poručio je Sisoko, koji je, tokom karijere, između ostalog, nastupao za Valensiju, Liverpul, Juventus i Pari sen Žermen.

Karijeru je počeo u Okseru, odakle se preselio među "slijepe miševe", za koje je nastupao od ljeta 2003. do ljeta 2005. godine, osvojio je tri trofeja: Primeru, Kup UEFA i Superkup Evrope.

Nakon Liverpulovog epskog finala Lige šampiona sa Milanom u Istanbulu 2005. godine, stigao je na Enfild, gdje se zadržao do januara 2008. godine, te za to vrijeme takođe dao doprinos u osvajanju tri pehara: FA kupa, Komjuniti šilda i Superkupa Evrope.

Posljednji, sedmi trofej na klupskom nivou Sisoko je osvojio kao član Pari sen Žermena (prvenstvo Francuske 2013. godine).

U međuvremenu je tri i po godine bio član Juventusa, u Pariz je došao u ljeto 2011. godine, uz šestomjesečnu pozajmicu u Fiorentini, a nakon što se rastao sa "svecima", uslijedio je 18-mjesečni boravak u Levanteu, te epizode u Kini, Indiji, Indoneziji... da bi, kako smo rekli, Sošo bio posljednji klub čiju je opremu zadužio.

Inače, jedan od prvih koji se putem društvenih mreža oglasio po ovom pitanju bio je – njegov saigrač iz "redsa" Luis Garsija.

"Naš drugar Momo Sisoko je odlučio da završi igračku karijeru. Čestitke na sjajnoj karijeri Momo. Nikad nisam vidio da jedan fudbaler može toliko da trči. Sve najbolje ti želim tokom narednog poglavlja tvog života", napisao je Španac.

Kad je u pitanju reprezentacija, Sisoko je sa Malijem osvojio treće mjesto na afričkom Kupu nacija 2013. godine.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC