• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rojs se brukao, Holand ispravljao: Na debiju "norveškog čuda" – het-trik!

Autor mondo.ba

Borusija iz Dortmunda bila je na pragu ponora, gubila 2:0 i 3:1, a onda je stvari u svoje ruke na svom debiju u Bundesligi preuzeo Erling Braut Holand

 Bundesliga 18. kolo Augzburg Borusija 3 5 Izvor: Sebastian Widmann/Bongarts

Spektakl, ludilo…

Ako bismo tražili jednu riječ kojom bi trebalo da opišemo današnji okršaj Augzburga i Borusije iz Dortmunda, bilo bi teško izabrati odgovarajuću… Dva puta su "milioneri" bili dva koraka iza domaćina, ali su na kraju trijumfovali istom razlikom, zahvaljujući norveškom čudu od djeteta Erlingu Brautu Holandu, koji je u svojoj PRVOJ bundesligaškoj utakmici ikad postigao tri gola:

AUGZBURG – BORUSIJA D. 3:5

Prvo poluvrijeme meča u Augzburgu ponudio je samo jedan gol, onaj iz 34. minuta, koji je bio djelo Florijana Nidertlehnera, koji je svojim devetim ovosezonskim golom kaznio "milionere" – ili bolje reći kapitena Marka Rojsa, koji se obrukao u dva navrata pred golom domaćih nakon što su mu sve "kao a tacni" servirali Sančo i Vitsel u osmom i 29. minutu.

Drugo poluvrijeme – za pamćenje, vidjeli smo čak sedam golova!

Poslije samo jednog minuta igre u drugom poluvremenu, domaći su udvostručili prednost sjajnim udarcem Marka Rihtera, samo tri minuta kasnije Borusiju je u igru vratio Julijan Brant pogotkom iz okreta, međutim u 55. minutu ponovo je pogodio Niderlehner došavši do dvocifrenog broja pogodaka.

I onda na scenu stupa Norvežanin koji će u u julu proslaviti 20. rođendan!

Samo tri minuta nakon ulaska u igru mu je bilo potrebno da postigne svoj prvenac u najjačem njemačkom fudbalskom rangu. Pogađao je potom u 70. i 79. minutu, a u međuvremenu je jednu loptu u mrežu poslao Sančo za nestvaran povratak Borusije!

Izvor: Alexander Scheuber/Bongarts

HOFENHAJM – AJNTRAHT 1:2

77 dana – toliko je bilo potrebno igračima Ajntrahta da prekinu katastrofalan niz rezultata u Bundesligi!

Igrači kojima komanduje Adi Hitera razgalili su drugog novembra prošle godine srca navijača "gaženjem" aktuelnog šampiona Bajena (5:1). Kada se u tome ni u najgorim noćnim morama nisu nadali, uslijedilo je sedam razočaravajuh kola, tokom kojih je upisano čak šest poraza.

S obzirom na katastrofalan niz, "srpski" Ajntraht došao je u tu situaciju da ga pred nastavak sezone samo tri boda dijele od doigravanja za opstanak u eliti, ali sudeći po današnjem gostovanju Augzburgu, izgleda da za Kostića, Joveljića, Gaćinovića i društvo slijede bolji dani.

Do trijumfa su ekipu Ajntrahta vodili srpski fudbaleri – Gaćinović je asistirao Dostu u ranoj fazi meča za vođstvo, a potom i Kostić Čendleru za pobjedu 14 minuta nakon izjednačujućeg pogotka Stafilidisa.

"Jarčevi" iz Kelna su u naletu i sjajnom nizu!

Ekipa sa Rajn-Energi stadiona završila je 2019. godinu u velikom stilu zabilježivši tri vezane pobjede, a u slavljeničkom raspoloženju počela je i narednu, savladavši danas "vukove"  iz Volfsburga rezultatom 3:1, uz dva gola Džona Kordobe u prvom poluvremenu.

Frajburg je rezultatom 1:2 trijumfovao na gostovanju Majncu, dok je u derbiju dna tabele Verder upisao zlata vrijednu pobjedu na gostovanju u Diseldorfu.

BUNDESLIGA – 18. kolo

Augzburg – Borusija D. 3:5 (1:0)
/Niderlehner 34, 55, Rihter 46 - Brant 49, Holand 59, 71, 79, Sančo 61/

Fortuna – Verder 0:1 (0:0)
/Moisander 67/

Keln – Volfsburg 3:1 (2:0)
/Kordoba 22, 45+2, Hektor 62 – Štefen 67/

Hofenhajm – Ajntraht 1:2 (0:1)
/Stafilidis 48 - Dost 18, Čendler 62/

Majnc – Frajburg 1:2 (0:2)
/Mateta 82 - Čang Hon-Kvon 28, Petersen 41/

RB Lajpcig – Union Berlin (18.30)

Nedjelja:

Herta – Bajern (15.30)

Paderborn – Bajer (18.00)

Igrano u petak:

Šalke – Borusija M. 2:0 (0:0)
/Serdar 48, Gregorič 58/

TABELA: RB Lajpcig (-1) 37, Borusija M. 35, Bajern (-1) 33, Borusija D. 33, Šalke 33, Frajburg 29, Bajer (-1) 28, Hofenhajm 27, Volfsburg 24, Augzburg 23, Ajntraht 21, Union Berlin (-1) 20, Keln 20, Herta (-1) 19, Majnc 18, Verder 17, Fortuna 15, Paderborn (-1) 12.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC