• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda i Krstičić/Donsah/Sanogo - daleko/bliže/najbliže

Autor mondo.rs

Crveno-bijeli nisu najavili dolaske ove zime, ali ih razmatraju.

 Crvena-zvezda-prelazni-rok-leto-2020-Nenad-Krsticic-Sanogo-Donsah Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

Na okupljanju tima za početak zimskih priprema, 10. januara, iz Crvene zvezde najavili su da će se tokom aktuelnog prelaznog roka koncentrisati na odlaske fudbalera i smanjivanje igračkog kadra.

Zasad su klub napustili Marko Marin, Milan Jevtović i Erik Jirka, a očekuje se da to učini još nekoliko fudbalera. Prije svih Brazilac Žander i Španac Kanjas, koje Dejan Stanković nije poveo na Kipar

Možda će vas zanimati

U međuvremenu, počele su ipak da kruže i priče o dolascima. 

U toku su pregovori sa defanzivnim vezistom Sekuom Sanogom, koji bi po saznanjima MONDA mogao da dođe na pozajmicu, ukoliko poethodno razmrsi komplikovanu situaciju sa svojim prethodnim klubom, Al Itihadom.

Crveno-bijelima je interesantan i 23-godišnji Godfred Donsah iz Bolonje, ali je on "opcija B", ukoliko ne bude realizovano dovođenje Sanoga.

Mladi vezista iz Gane nije uspio da se nametne Siniši Mihajloviću, pa je prvi dio sezone proveo u belgijskom Brižu, za koji je odigrao 16 prvenstvenih i jednu kup utakmicu.

Donsah ima ugovor sa Bolonjom do lejta 2022, ali se vjeruje da bi Mihajlović u slučaju inicijative crveno-bijelih i, prije svega, svog velikog prijatelja Stankovića, pristao da ga pošalje u Beograd na pozajmicu.

Po pisanju Sportskog žurnala, nadaju se na "Marakani" jednoipogodišnjoj pozajmici, uz pravo otkupa.

Donsah je u Italiju stigao 2012, u redove Palerma, ali je kao senior zaigrao u Veroni. Zatim je nastupao za Kaljari, a od 2015. je član Bolonje. Iako su mu 23 godine, već ima 89 nastupa u Seriji A.

Pored dvojice Afrikanaca, proteklih dana ponovo se u vezu sa Crvenom zvezdom dovodi Nenad Krstičić, koji je prije godinu dana otišao u AEK.

Bivši kapiten bio je aktuelan i tokom ljetnog prelaznog roka, međutim, crveno-bijeli nisu mogli da odgovore na jak ugovor koji ima sa Atinjanima do kraja juna 2022.

Ovaj put biće im još teže, pošto je iskusni vezista postao važan šraf u planovima italijanskog trenera Masima Karere, koji je nedavno preuzeo tim.

Odlično je Dejan Stanković upoznat sa Krstičićevim kvalitetima još iz italijanskih dana, pa se u Zvezdi nadaju da bi trenerov uticaj, kao i Krstičićeva emocija prema crveno-bijelima, mogli da im donesu potpis sjajnog fudbalera.

Vidjećemo koliko je to realno...

Ukoliko pristane i privoli AEK da ga pusti, Krstičić će biti treći najbrži povratnik na "Marakanu". Prethodno su se Ričmond Boaći i Miloš Degenek vratili iz inostranstva poslije samo šest mjeseci.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC