• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stvari ne funkcionišu: Arsenalovci našli uzore u navijačima Mančestera

Autor mondo.rs

Navijači londonskog Arsenala će krenuti putem koji su već utabali navijači velikog rivala, spremni da osnuju klub koji će krenuti iz najnižih rangova.

Navijači Mančester junajteda su bili nezadovoljni kako funkcionišu stvari u njihovom voljenom timu, pa su osnovali klub koji će sami voditi. Sada su na istu ideju došli navijači Arsenala.

Njima je teško da gledaju propadanje svog tima, pa su rešili da preuzmu stvari u svoje ruke. Sa idejom da klub izbegne pošasti modernog sporta, Dajl Skver FK će krenuti u svoju misiju.

Možda će vas zanimati

Davne 1886. godine Škotlanđanin Dejvid Danskin i njegove kolege iz fabrice municije odlučili su da naprave fudbalski klub. Fabrika se nalazila u Vulviču, a prvo ime kluba je bilo upravo Dajl Skver.


Tradicija koja je započeta još davno sada bi mogla da ima drugačije poglavlje. Želja je da se novoosnovani klub vrati prvobitnim vrednostima i da funkcioniše po principima sa kraja 19. veka. Da li će to biti moguće, videćemo u narednim godinama.

Stjuart Morgan je vlasnik tog novog kluba i on je konkurisao za mesto u devetom fudbalskom rangu Engleske. Plan je da se ekipa već od naredne sezone uključi u ligaško takmičenje.


Dugoročni planovi su napravljeni za naredne dve decenije, a oni uključuju i izgradnju stadiona koji bi bio mnogo bliži mestu gde je klub osnovan. Pored toga, klub će se potruditi da vrati originalne boje u upotrebu (one bordo, koje je Arsenal nosio pre desetak godina), ali i da animira široku navijačku bazu da se uključi u projekat.

Najpoznatija dva primera navijačkog udruživanja su Vimbldon, gde se navijači nikada nisu pomirili sa postojanje MK Donsa i Junajted of Mančester, osnovan od strane pristalica tima sa Old Traforda. ''Tobdžije'' se nadaju da bi i njihov tim mogao da postane stabila, da bi imali za koga da navijaju kada ih Arsenal nervira.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC