• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Saudijski princ želi klub, da li će sad navijači Njukasla imati sreće?

Autor mondo.rs

Ponovo se u britanskim medijima pojavila priča o prodaji kluba.

 Saudijski princ želi da kupi Njukasl Izvor: Guliver/Jan Kruger/Getty Images

Kada je 2007. godine Majk Ešli kupio Njukasl, niko nije mogao ni da zamisli da će ubrzo postati jewdan od najomraženijih vlasnika fudbalskih klubova na svijetu. Ne mrze ga protivnici, njega zapravo mrze navijači njegovog tima.

Sve što je radio tokom prethodnih skoro deceniju i po izazivalo je revolt kod fanova. Nekoliko puta su se nadali da će klub biti prodan, ali se to još uvijek nije desilo.

Možda će vas zanimati

Sada je ponovo aktuelna priča o prodaji. U igri je porodica Mohamada bin Salman, princa Saudijske Arabije. To su lijepe vijesti za navijače ''Svraka'', ali je priča još uvijek daleko od realizacije.

Kako prenose mediji sa Ostrva, razgovara se o cifri od 340 miliona funti, odnosno skoro 450 miliona američkih dolara. toliko bi vladajuća porodica u Saudijskoj Arabiji morala da izbroji da bi dobila crno-bijeli tim sa sjevera Engleske. Prije nešto više od deset godina Ešli je ovaj klub platio ''samo'' 134 miliona funti.

Navijači Njukasla se nadaju da bi ovim peuzimanjem njihov tim postao konkurentan za vrh tabele u Premijer ligi. Pred njima je primer Mančester sitija, koji je izgrađen novcem šeika iz Ujedinjenih Arapskih emirata, pa bi ovo novo rivalstvo motivisalo njihove buduće vlasnike da ulažu mnogo.

Pored samo kluba, novi vlasnici Njukasla bi mogli da kupe i veoma jaku podršku. Navijačka baza je jedna od najsnažnijih u Engleskoj, prije svega jer posljednjih godina ima jakog protivnika u vlasniku kluba. Iako posljednjih godina rezultati nisu sjajni, stadion je prilično pun.

Majk Ešli je nekoliko puta bio u pregovorima oko prodaje kluba, ali se uvijek povlačio kada je konačni dogovor bio blizu. To je dodatno iritiralo navijače, pa se u posljednje vrijeme može čuti da biznismen uopšte ne želi da prepusti upravljanje klubom, već sam plasira u medije razne vijesti o interesovanju.

Eventualno preuzimanje Njukasla od strane porodice saudijskog princa bilo bi izvedeno preko određenih investicionih fondova koji su stacionirani u Engelskoj. Oni imaju iskustva sa ovakvim poslovima i posredovali bi u poslu, ako dvije strane nađu zajednički jezik.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC