• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milan se spasio u produžecima, Čalhanoglu i Ibra "ugasili" Torino

Autor mondo.ba

"Rosoneri“ gubili od Torina do sudijske nadoknade, a onda golovima Čalhanoglua i Ibrahimovića izborili plasman u polufinale Kopa Italije u kojem ih čeka Juventus.

 Kopa Italija četvrtfinale Milan Torino 4-2 Izvor: ANTONIO CALANNI/AP

Samo tri dana nakon blamaže u Seriji A, kada su poraženi 0:7 od Atalante, fudbaleri Torina doživjeli su još jedan veliki udarac dramatičnom eliminacijom od Milana u četvrtfinalu Kopa Italije.

Ekipa Valtera Macarija uspjela je da preokrene na San Siru i vodila sve do 91. minuta, a onda je Milan preko Piolijevih "džokera“ sa klupe, Čalhanoglua i Ibrahimovića, stigao do velikog preokreta.

Možda će vas zanimati

Jedan gol u sudijskoj nadoknadi i još dva u produžecima postigli su "rosoneri" za pobjedu nad Torinom 4:2 kojom su se plasirali u polufinale Kopa Italije gdje ih čeka Juventus.

Sve do sudijske nadoknade prvo ime meča bio je štoper gostiju Bremer koji je dva puta matirao Donarumu, po jednom u prvom i drugom poluvremenu i praktično režirao reprizu njihovog prvenstvenog  duela koji je Torino dobio 2:1 poslije preokreta.

Nju ipak nismo gledali.

Stefano Pioli ostavio je Čalhanoglua i Ibrahimovića na klupi, nadajući se da neće morati da ih uvodi, ali nakon ne toliko loših koliko neefikasnih prvih 45 minuta, uveo ih je u igru u drugom poluvremenu i to mu se debelo isplatilo.

Turski fudbaler u prvom minutu sudijske nadoknade matirao je odličnog Sirigua i donio svom timu produžetke, a onda u 106. donio Milanu veliki preokret.

Tri minute kasnije sudbinu umorne ekipe Valtera Macarija zapečatio je Zlatan Ibrahimović i konačno poslao loptu iza leđa Sirigua, koji mu je u samom finišu regularnog dijela u samo 90 sekunda odbranio tri odlična pokušaja.

Duel na San Siru počeo je odavanjem počasti tragično preminulom Kobiju Brajantu.

Prije početka meča prikazana je video poruka i poručeno je da će „Mamba“ vječno živjeti, a fudbaleri Milana, kluba za koji je on navijao, nosili su crno flor oko ruke.

Ipak, nije sve proteklo kako je planirano, jer su čelnici Fudbalskog saveza Italije zabranili minut ćutanja, pa je sudija fudbalere Milana i Torina koji su se već poredali da odaju poštu, znakom za početak utakmice praktično spriječio u tome. 

KOPA ITALIJA - ČETVRTFINALE:

Milan - Torino 4:2 (1:1)
/Bonaventura 12, Čalhanoglu 90+1, 106, Ibrahimović 109 – Bremer 34, 71/

Inter - Fiorentina (29. januar)

Odigrano ranije:

Juventus - Roma 3:1 (3:0)
/Ronaldo 26, Bentankur 38, Bonući 45+2 - Bufon 50 ag/

Napoli - Lacio 1:0 (1:0)
/Insinje 2/

POLUFINALE:

Napoli - Inter/Fiorentina

Milan - Juventus

Prve utakmice polufinala su na rasporedu 12. februara, revanši se igraju 4. marta, dok je veliko finale zakazano za 13. maj.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC