• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tužno: Bivši šampion Istočne Njemačke prestaje da se takmiči

Autor mondo.rs

Rot Vajs Erfurt nije našao sponzora i prestaje da se takmiči. Svi rezultati biće poništeni

 Rot Vajs Erfurt prestaje sa takmičenjem Izvor: MONDO/J. Terzić

Tužan dan za njemački fudbal. Trećeligaš Rot Vajs Erfurt, šampion Istočne Njemačke 1954. i 1955. godine prestao je danas sa svim operacijama i djelatnošću, a njegovi dosadašnji rezultati biće poništeni.

Klub nije uspio da nađe sponzora i finansijera, tako da mora smjesta da prestane sa svim operacijama, a svi njegovi rezultati ove sezone biće poništeni.

Možda će vas zanimati

 Erfurt je bio jedan od boljih istočnonjemačkih klubova, a od ujedinjenja države bio je standardni član treće lige, sa nekoliko izleta i u drugu. Klub je pre oko godinu i po dana proglasio bankrot i ispao u niži rang takmičenja (Regionaliga Nordost), ali je nastavio da se takmiči.

Sada je i sa tim gotovo. Klub ne smije više da se takmiči u Sjevernoistočnoj regionalnoj ligi

Navijači su se nadali da će se postići dogovor sa sponzorima, ali je sada objavljeno da su oni propali.

Sve do kraja, stečajni upravnik i advokat Folker Rajnhart pregovarao je paralelno sa nekoliko investitora koji su izrazili interesovanje za ulaganje. Rajnhart i igrači su se dogovorili da odluka mora biti donesena do srijede popodne.

"Igrači u timu su pokazali veliko strpljenje. Većina njih je željela da ostane i čekali su do danas. Sada im se mora dati prilika da promijene klubove prije isteka prelaznog roka. Hvala svim igračima na ovome i hvala svima koji su pomogli u teškoj situaciji za njih. Želim im svu sreću u sportskoj budućnosti", rekao je Rajnhart.

Pošto su sve utakmice poništene, ovo će malo poremetiti situaciju na tabeli i borbu za promociju i ispadanje. Sada prvi Energi Kotbus i druga Lokomotiva Lajpcig trebalo da imaju isti broj bodova. Samo prvi tim na tabeli će izboriti promociju u treću ligu.

Savez još zvanično nije registrovao ovu odluku, tako da se ne zna šta će se desiti sa klubom. Da li će odmah ispasti u Oberligu ili će prestati da se takmiči – ostaje da se vidi.

Navijači na društvenim mrežama su već počeli da žale.

Erfurt je osnovan 1895. godine kao kriket klub, ali se poslije proširio na Sportsko društvo Erfurt. Klub je jedan od osnivača Fudbalskog saveza Njemačke (DFB). Klub je igrao u Centralnoj fudbalskoj ligi Njemačke (Verband Mitteldeutscher Ballspielvereine).

Poslije Drugog svjetskog rata, saveznici su zabranili sve sportske aktivnosti u podijeljenoj Njemačkoj. Da bi 1946. u Istočnoj Njemačkoj pod Sovjetskom kontrolom bilo dozvoljeno da se organizuju takmičenja. Erfurt je nekoliko puta mijenjao ime, a pod imenom Turbina osvojio je dvije titule, 1954. i 1955. godine.

Klub je 1966. ponovo registrovan, kada je istočnonjemački fudbal pretrpio velike promjene, odnosno kada su počeli da se osnivaju "čisti" fudbalski klubovi umjesto dotadašnjih sportskih društava. Tada su se ujedinili Turbina i Optima Erfurt i oživjeli ime FK Rot Vajs Erfurt.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC