• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španci pišu: Tadić je IDEALAN napadač za Barselonu

Autor mondo.rs

Nastavljaju se vrlo zanimljiva pisanja španskih medija o srpskom reprezentativcu...

 Španski mediji - Dušan Tadić idealan za Barselonu Izvor: DAVID RAMOS/GETTY IMAGES EUROPE, GULIVER/GETTY IMAGES/DAVID RAMOS

Dušan Tadić bi mogao da do kraja prelaznog roka postane fudbaler Barselone! Kao "bomba" da je odjeknula u utorak uveče kada su mediji u Italiji objavili da je katalonski klub veoma zainteresovan za kapitena Ajaksa.

"Desetka" reprezentacije Srbije mogla bi da postane nova "lažna devetka" Barse, a "Marka" piše da bi upravo Tadić mogao da bude idealno rešenje za Kikea Setijena.

Možda će vas zanimati

Barselona je u problemu zbog povrede Luisa Suareza koji je praktično završio sezonu, kao i loše forme Antoana Grizmana. Pominjalo se da bi Rodrigo mogao da stigne iz Valensije, ali "slijepi miševi" su "zacijepili" visoku cijenu i nemaju namjeru da budu popustljivi.

Zato se sada Barselona okreće Tadiću, a kako je Đanluka di Marcio objavio, već u srijedu bi Tadićevi predstavnici mogli da odlete za Španiju na dalje pregovore.

Ipak, zanimljivo je i gledište medija u Španiji. Čuvena "Marka" govori da uopšte nije iznenađenje da je Tadić interasantan "blaugrani".

"Da Kike Setijen mora da dizajnira svog idealnog napadača, on uopšte ne bi bio daleko od Srbina, koji je postao lažna devetka u Ajaksu Erika ten Haga", piše urednik međunarodnog fudbala "Marke", Alberto Rubio.

Izvor: GULIVER/GETTY IMAGES/ DEAN MOUHTAROPOULOS

U tekstu se podsjeća da je Tadić poslije pobjede Ajaksa nad Real Madridom u Ligi šampion prošle sezone izjavio da više uživa u napadačkoj ulozi gde ima dosta slobode da učestvuje u igri, a Rubio ističe da je Srbin "održao fudbalsko predavanje" na stadionu "Santijago Bernabeu" prošlog proljeća.

Tadić sa Ajaksom ima ugovor do 2023. godine uz mogućnost još četiri godine ugovora kao trener u klubu.

Španski novinar kao karakteristike koje bi Tadić mogao da donese Barsi ističe njegovu svestranost, prilagodljivost Setijenovom sistemu i neophodne golove.

Tadić je u Ajaksu samo prošle sezone postigao 38 golova u svim takmičenjima, a u karijeri je osim "lažne devetke" bio i krilo i ofanzivni vezista koji može da kreira.

"Sa Tadićem u špicu, on bi mogao da učestvuje kao još jedan dodatni igrač u Barseloninom veznom redu koji bi pokušavao da dominira posjedom lopte. Bio bi u mogućnosti da se dublje spušta u sredinu, prihvati loptu i bude podrška veznim igračima", navodi se u tekstu.

Izvor: MN PRESS

Ipak, govoreći o njegovim manama, ističe se da bi Tadićevo igranje na mjestu isturenog napadača moglo da bude kontraproduktivno jer se Barselona već muči sa razbijanjem plitko postavljenih odbrana i da bi im u šesnaestercu nedostajao pravi "finišer" da uspješno okonča stvorene prilike.

Iz Holandije su već stigle informacije da odbijaju da prodaju svog kapitena koji je jedan od ključnih igrača i lider u Ten Hagovom timu, ali znamo koliko je neodoljiv zov Barselone.

Vrijeme nastavlja da "curi", do kraja prelaznog roka ostalo je nešto više od 48 sati...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC