• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihin nasljednik u Torinu pred otkazom

Valter Macari odbrojava posljednje minute na klupi Torina.

Burno je u Torinu poslije serije loših rezultata "bikova“ koji su u nedjelju poraženi od Lećea 4:0 i tako upisali treći uzastopni prvenstveni poraz.

Očajnu atmosferu nakon domaćeg poraza 0:7 od Atalante mogla je da popravi pobjeda nad Milanom u Kupu Italije, ali su "rosoneri“ golovima u sudijskoj nadoknadi i produžecima slavili 4:2 i prošli u polufinale.

Možda će vas zanimati

 Torino je nakon toga primo još četiri gola od Lećea, što je ukupno 15 u posljednje tri utakmice i bilo je jasno da je Macarijevom mandatu došao kraj.

On je naslijedio Sinišu Mihajlovića u januaru 2018. i u 19 utakmica osvojio četiri boda više od srpskog stručnjaka, a u sezoni koja je uslijedila njegova ekipa je osvojila sedmo mjesto i plasman u Evropu.

Iako Torino zaostaje samo pet bodova od mjesta koje vodi u evropska takmičenja, loša forma i sve glasnije kritike navijača, natjerali su upravu kluba na očekivan potez – smjenu trenera.

Pitanje je minuta kada će klub objaviti odlazak Macarija, koji je prema pisanju italijanskih medija već obavješten da više neće voditi ekipu.

Poznato je i ko će biti njegov nasljednik.

Ekipu će preuzeti Moreno Longo, koji je već radio u klubu kao trener omladinskih kategorija, a od 2018. Je bez posla, poslije otkaza u Frozinoneu.

On bi, međutim, trebao da bude privremeno rješenje do kraja sezone, nakon čega uprava Torina namjerava da postavi Euzebija Di Frančeska.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC