• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Milik: Negativan period je iza Napolija

Autor mondo.ba

Poljski napadač Arkadijuš Milik uvjeren je da je "negativan period" iza Napolija poslije pobjede nad Sampdorijom u Đenovi (2:4) u posljednjem susretu 22. kola Serije A.

 Arkadijuš Milik: Negativan period je iza Napolija Izvor: Paolo Rattini/Getty Images Europe

Poljak je bio strijelac vodećeg gola protiv Sampe, a ukupno je u svim takmičenjima postigao 11 pogodaka.

Napoli je sinoć slavio na "Marasiju" (2:4) i povezao treću pobjedu nakon Lacija u Kopa Italiji i šampiona Juventusa u Seriji A, pa je trenutno na 10. mjestu sa samo dva boda "minusa" u odnosu na Kaljari na šestoj poziciji koja vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

Možda će vas zanimati

"Gol je važan ako je pomogao da stignemo do pobjede. Sretan sam što je pomogao u osvajanju tri boda", rekao je Milik za zvanični sajt i potom kratko analizirao susret na "Marasiju".

"Počeli smo vrlo dobro, imali smo vođstva od 2:0 i utakmica u našim rukama. Šteta što nismo iskoristili nadmoć i poklekli smo pod pritiskom Sampdorije. Imali smo problema u drugom poluvremenu, ali pokazali smo da imamo karakter. Poslije izjednačenja, nije bilo lako opet okrenuti rezultat u našu korist. Ali uspjeli smo i zaslužili pobjedu".

Poslije burnog početka sezone, Milik je uvjeren da je negativni period iza Napolija i da sada svi na "San Paolu" gledaju ka budućnosti.

"Čini se da je negativan period iza nas, igramo dosta dobro, ali moramo i dalje naporno da radimo. Pojačali smo ekipu u januaru i sinoć nam je pogodak Dijega Demea pomogao da stignemo do trijumfa. Moramo da nastavimo ovako, vidimo da tim raste, ali moramo da nastavimo istim putem da stignemo gdje smo bili ranije", podvukao je poljski golgeter.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC