• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će biti novi stanovnici fudbalske "Kući slavnih" u Italiji?

Autor mondo.ba

Italijanska "Kuća slavnih" primiće nove stanovnike! To su Andrea Pirlo, Zbignjev Bonjek, Karlo Macone, Pijetro Anastasi, dok će Romelu Lukaku ponijeti nagradu za fer-plej, koja nosi ime po tragično preminulom Davideu Astoriju.

Fudbalski savez Italije (FIGC) najavio je da će devetom izdanju "Kuće slavnih", koja je osnovana 2011. godine, nekadašnja zvijezda Intera, Milana i Juventusa Andrea Pirlo dobiti svoje mjesto.

Svečana dodjela, koja će biti održana 9. maja u Firenci, primiće Pirla u društvo dosada odlikovanih igrača Roberta Bađa, Paola Maldinija, Franka Barezija, Fabija Kanavara, Đanluke Vialija, Đuzepea Bergomija, Alesandra del Pjera i Frančeska Totija.

Možda će vas zanimati

Poljak Zbignjev Bonjek, koji je na "Čizmi" branio boje Juventusa i Romebiiće uvršten u grupu inostranih igrača koji su ostvarili značajan uticaj na Seriju A, dok će nekadašnji trener Rome, Bolonje i Breše Karlo Macone biti primljen u društvo slavnih stručnjaka Ariga Sakija, Marčela Lipija, Đovanija Trapatonija i Fabija Kapela.

Nagradu na dodjeli primiće i Antonio Perkasi, direktor Atalante za izvanredan napredak kluba iz Bergama, koji je ove sezone prvi put nastupao u Ligi šampiona.

Tu su i priznanja za sudiju Alberta Mikelotija, direktora Intera Gabrielea Orialija, italijansku žensku fudbalsku zvijezdu Saru Gamu, a same nagrade će biti dodijeljene u znak sjećanja na nedavno preminule Pjetra Anastasija i Luiđija Radićea.

Pored njih, napadač milanskog Intera Romelu Lukaku dobiće nagradu "Astori", koja je nazvana po umrlom kapitenu Fiorentine, a odnosi se na fer-plej zbog stavova i protesta Belgijanca protiv rasizma u italijanskom fudbalu.

Nagradu za fer-plej primiće i 17-godišnji Matija Agneze, igrač lokalnog Ospedaletija, koji je spasio život protivniku nakon sudara glavama na terenu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC