• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"U Slobodi vladao haos, za mjesec dana urađeno više nego za 10 godina!"

Autor mondo.ba

Klub će ove godine proslaviti 110 godina postojanja, a želja svih struktura je da se u slavljeničkoj godini počne pričati o putu ka Prvoj ligi Republike Srpske

 Sloboda Novi Grad uprava predstavljanje prvog tima Izvor: Promo/FK Sloboda Novi Grad

Fudbalski klub Sloboda iz Novog Grada nedavno je dobio novo rukovodstvo.

Za predsjednika kluba sa ''Mlakvi'', koji se u ovom trenutku takmiči u Drugoj ligi Republike Srpske, izabran je nekadašnji fudbaler Slobode Mladen Bosančić, koji je jednim dijelom igračke karijere nosio dres i banjalučkog Borca.

Možda će vas zanimati

Bosančić je za prvog čovjeka Slobode izabran u posljednjim danima 2019. godine, a danas jeprilikom predstavljanja tima koji će braniti boje kluba u proljećnoj polusezoni, sumirano prvih četrdesetak dana rada nove uprave.

''U klubu smo, slobodno mogu da kažem, zatekli haos. Pred nama je puno posla, ali smo već za prvih mjesec dana smo uradili više nego što je urađeno u protekloj deceniji. Uvedeno je centalno grijanje, koje 30 godina nije bilo u funkciji. Takođe, u klub je stigla oprema od njemačke kompanije Alpas sport, takvu opremu Sloboda nikad nije imala. Pojačavamo se i u igračkom kadru, a oni igrači koji su stigli jesu naši bivši fudbaleri koji su iz raznih razloga morali da odu iz Slobode. Finansijski smo stabilizovali klub iako smo u cijelu priču ušli uz minus od 250.000 KM. Sve smo sanirali i sad čekamo papirološki da se odblokira račun. Već smo u kontaktima sa FSRS i FSBiH kako bismo slavljeničku godinu (110 godina postojanja kluba, prim.aut.) dočekali spremni. Već smo poslali nekoliko poziva klubovima da uveličaju tu našu manifestaciju. Pozivi su upućeni Crvenoj zvezdi, zagrebačkom Dinamu, te našem pobratimu banjalučkom Borcu'', istakao je Bosančić.

Novi direktor kluba Aleksandar Dodik istakao je da je nova uprava u klub ušla uz iskrene i otvorene namjere.

''Svi smo volonteri, a zajedničko nam je to da volimo Slobodu! Naš krajnji cilj je povratak Slobode u Prvu ligu RS, gdje joj je po svim parametrima i mjesto. Doveli smo vrhunskog trenera Duška Vraneševića, koji je mlad i ambiciozan i koji iza sebe već ima premijerligaško iskustvo'', naveo je Dodik.

Izvor: Promo/FK Sloboda Novi Grad

Pripreme su pod komandom trenera Vraneševića počele 27. januara.

Iza fudbalera Slobode je i prva prijateljska utakmica protiv Segeste u Sisku, a već sutra, "crveni" će biti gosti Kozare u Gradišci.

14. februara izabranici Duška Vraneševića igraju prijateljski meč protiv Krupe u gostima, a od 21. do 23. ovog mjeseca idu u Kutjevo na mini pripreme, gdje će odmjeriti snage sa istoimenim domaćinom.

U generalnoj probi pred start prvenstva Novljani će snage odmjeriti sa Jedinstvom iz Bihaća.

Kada je riječ o igračkom kadru, u klub se vratio Ljuban Antonić, koji se u ljeto 2018. godine preselio u tabor Borca iz Kozarske Dubice, a iz cazinske Krajine je stigao je pouzdani štoper Anes Hušić, koji važi za najtalentovanijeg igrača USK.

''Sloboda mi je druga kuća, nema niko srećniji od mene nego kad sam tu na 'Mlakvama'. Ekipa je mlada, atmosfera je odlična, međusobno se poštujemo i krenuli smo zajedno da dižemo ovaj klub. Primarni cilj je opstanak na drugoligaškom Zapadu, a od ljeta pričamo priču o Prvoj ligi Republike Srpske'', kategoričan je Antonić.

Tim Slobode se nakon prvog dijela sezone nalazi na posljednjem, 15. mjestu, uz samo šest osvojenih bodova.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC