• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Borac poražen ali nije razočarao protiv slavnog rivala

Autor mondo.ba

''Crveno-plavi'' su pripreme u Turskoj zaključili porazom u duelu sa kijevskim Dinamom

 FK Borac pripreme Antalija Borac Dinamo Kijev 1 4 Izvor: Promo/FK Borac Banjaluka

Dvosedmične pripreme u Antaliji fudbaleri Borca zaključili su ubjedljivim porazom od kijevskog Dinama, rekordera po broju osvojenih titula u ukrajinskom šampionatu.

Možda će vas zanimati

Izabranici Branislava Krunića danas su u najjačoj provjeri u sklopu priprema u turskom ljetovalištu upisali poraz rezultatom 1:4, ali nisu razočarali igrom u duelu sa favorizovanim protivnikom, pogotovo u prvom poluvremenu.

Ukrajinski velikan je od starta nametnuo tempo koji mu odgovara, stvorivši u prvih deset minuta dvije stopostotne šanse preko Mikole Šaparenka.

Nisu ''crveno-plavi'' međutim ustuknuli pred naletom Ukrajinaca, pa su odmah nakon te dvije prilike uzvratili preko kapitena Stojana Vranješa, koji je nakon jednog okomitog pasa izašao sam ispred golmana Bojka, ali je iz izgledne situacije šutirao pored desne stative Dinamovog gola.

Kijevljani su u 16. minutu, u intervalu od samo nekoliko sekundi, pogodili stativu, prečku i golmana Lučića, a u čemu nisu uspjeli tad – jesu u 44. minutu.

U smiraj prvog poluvremena kijevski klub je došao do rezultaske prednosti.

Mikola Šaparenko je dobro odreagovao na jedan centaršut sa desne strane i udarcem iz ''prve'' na suprotnoj stativi poslao loptu pod prečku crveno-plavog gola.

U drugom dijelu igre – četiri gola.

Već u prvih deset minuta igre Dinamo je stekao prednost od tri gola. Pogađali su Mohamed Kadiri sa distance u 54. i Ortiz Sol dva minuta kasnije, dok je u 65. minutu na 4:0 povisio Karlos de Pena.

Ipak, da mreža slavnog protivnika ne ostane netaknuta na terenu sportskog centra ''Glorija'' u Beleku, pobrinuo se Vranješ, kada je pogodio sa ''kreča'' nakon što ga je prethodno u šesnaestercu oborio Oleksandr Romančuk.

Borčeva ekspedicija se sutra vraća u Banjaluku, a 15. februara će imati generalnu probu pred start proljećnog dijela sezone protiv Čelika u Zenici.

Osam dana kasnije Borac će odigrati i prvu zvaničnu utakmicu u nastavku sezone, a rival će mu na stadionu ''Pecara'', u 20. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, biti Široki Brijeg.

BORAC: Lučić, Galić, Jovanović, Janičić, Ćosić, Danilović, Milutinović, Mirić, Ziljkić, Vranješ, Vujaklija. Rezerve: Kukrika, Kajkut, Crnov, Dujaković, Milojević, Zakarić, Bosančić, Kujundžić, Arsić, Čavić, Turanjanin.

DINAMO: Bojko, Popov, Sidorčuk, Verbič, Šepeliev, Šaparenko, Mikolenko, Šabanov, Risn, Kedziora, Poulsen. Rezerve: Buščan, Kadiri, Sol, De Pena, Maščenko, Andrievski, Romančuk, Karavaev, Suhoručko, Pivarić, Kučeruk, Sirota.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 3

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Prenos

Lako je primjetiti da na ovim pripremama bukvalno svaka ruska, kazakstanska, ukrajinska, pa čak i onaj ruski drugoligaš, ima svoj kanal i direktne prenose utakmica. Kad su istočnjaci takvi, mogu zamisliti dokle su tek dogurali u zapadnoj evropi. Uobzirimo li sve, u ovom igračkom dijelu još im nekako i možemo parirati. To je dokaz današnja utakmica, a čini mi se da Borac ima najbolji tim od rata. Vidjećemo šta će biti na proljeće

Dado

Borcu po mom misljenju jedino jos fali napadac

Super

Dobro je bilo. Kruna, Miric ti je proigrao. Guraj ga u spic nemoj da ti sjedi na klupi. Mada valjslo bi dovesti i napadaca

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC