• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Poznat najveći dio tima za EURO": Manćinija najviše brine Kjelini

Autor mondo.ba

Fudbalska javnost mnogo očekuje od ''azura'' na predstojećem prvenstvu Evrope

Iza reprezentacije Italije su perfektne kvalifikacije za EURO 2020. ''Azuri'' su u kvalifikacionoj grupi, u kojoj su, između ostalog, odmjerili snage i sa Bosnom i Hercegovinom, upisali svih deset pobjeda, uz 37 postignutih i samo četiri primljena gola.

Pomenutim pobjedonosnim nizom, kojim je oduševljena javnost na Apeninima, igrači kojima komanduje Roberto Manćini su oborili rekordItalije sa kraja tridesetih godina prošlog vijeka, koju je predvodio Vitorio Poco, a koja je 1938. godine osvojila titulu svjetskog šampiona.

Možda će vas zanimati

Do početka kontinentalne fudbalske smotre, koja će se održati širom Evrope, ostalo je tačno četiri mjeseca, međutim Manćini već sad zna sa kakvim sastavom će se upustiti u borbu možda i za najviši plasman, prvog nakon čak 52 godine.

"Poznat je veći dio našeg tima", rekao je Manćini za italijanski Skaj sport, dodajući da vjeruje da će njegova ekipa ostaviti značajan trag na predstojećem prvenstvu.

Italija se nalazi u grupi A, zajedno sa Turskom, Švajcarskom i Velsom.

"Razočaravajuće je što je Nikolo Zaniolo imao tu povredu jer je bio u stanju da preuzme nekoliko različitih uloga, ali mislim da i dalje imamo pristojnu ekipu u sredini i napadu", kazao je Manćini.

Dodao je da se više brine oko odbrane, pogotovo jer je Đorđo Kjelini od avgusta van terena zbog možda i najteže sportske povrede – kidanja prednjih ukrštenih ligamenata koljena.

''Đorđo je jedan od naših najiskusnijih igrača, jedan od onih na koje ekipa može da se osloni u svakom trenutku i mnogo je važan za našu igru'', naveo je Manćini, podvukavši da ekipa motivisano dočekuje prvenstvo, s obzirom da su propustili Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Inače, prije šampionata, Italija će u martu odigrati dva prijateljska meča, protiv Engleske i Njemačke.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC