• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedan djed ima 75 godina i odlučio je da postane fudbaler!

Autor mondo.rs

Neobična priča dolazi nam sa Ostrva...

 Iz-Eldin-Bahder-deda-fudbaler-sa-75-godina-iz-Egipta Izvor: Guliver/Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

Iz Eldin Bahder je samo tri godine mlađi od penzionisanog trenera Aleksa Fergusona, ali to ne smanjuje njegovu glad za fudbalom!

Egipćanin koji je nedavno proslavio 75. rođendan već decenijama unazad želio je da postane fudbaler, i ta želja mu se nije ispunila, ali sada radi "punom parom" kako bi ga neki klub potpisao pošto se zvanično registrovao u Fudbalskom savezu Egipta.

Možda će vas zanimati

''Gardijan" prenosi da Bahder ima četvoro dece i još šest unučića, ali da fudbal voli najviše na svijetu. Počeo je da ga igra sa šest godina, ali posao i nezdrav način života značili su da neće biti fudbaler.

Sada želi to da promijeni. Posljednjih 15 godina živi u Kuvajtu i "oživljava" svoj san. Pronašao je klub iz treće egipatske lige koji ga je doveo na probu, sa njima trenira, kao i sa personalnim trenerom, tako da sve radi kako bi uskoro istrčao na teren.

S obizrom na to da želi da bude upisan u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji profesionalni fudbaler - potrebno mu je da odigra bar dvije utakmice od po 90 minuta.

Nada se da će to uspjeti do marta i dobio je potvrdu iz Ginisove knjige rekorda da će prisustvovati utakmicama na kojima bude igrao, a vidjećemo da li će tako uspjeti da "sruši" rekord koji nije u vlasništvu Kazujošija Mijure kako to svi misle.

U pitanju je Isak Hajik, koji je branio za jednu ekipu iz Izraela - sa čak 73 godine. Bahderu se ne stoji na golu, igra napadača, pa to ide malo teže!

Koji je vaš izgovor?

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC