• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savez, Barselona, klauzula... Ko će biti kriv kada Leganes ispadne iz lige?

Autor mondo.rs

Španski tim bi mogao da bude najveća žrtva pravila koje postoji u Primeri.

 Savez, Barselona, klauzula... Ko će biti kriv kada Leganes ispadne iz lige? Izvor: Getty Images/Denis Doyle, Denis Doyle/Getty Images Europe

Kada se povredio Luis Suarez, Barselona je krenula u potragu za novim napadačem. Tražili su dugo, nisu našli ništa što im je bilo zanimljivo i pojačanje nije stiglo. Zatim se povredio i Usman Dembele.

Kada se ispostavilo da je njegova povreda duža, Barseloni se ukazala mogućnost da potpiše novog fudbalera. Ukoliko je iskoriste onako kako se priča, to će biti skoro pa direktno izbacivanje Leganesa iz lige.

Možda će vas zanimati

Martin Brajtvajt je napadač koji je u Leganes stigao iz ekipe Midlzbroa. U Engleskoj se nije najbolje snašao, Midlzbro je takav klub, a u Španiji mu je prijalo ove sezone.

Ustalio se u napadu, postigao je nekoliko golova i iznenada se otvorila šansa za transfer karijere. Prelazak u Barselonu je nešto što se igračima ovog kvaliteta ne dešava često.

Da budemo realni, Brajtvajt nije napadač koji može da donese trofeje u Španiji ili Ligi šampiona. Njegova karijera je prosečna, njegovi fudbalski kvaliteti takođe. Tamnoputi Danac, čiji je otac poreklom iz Gvajane, ovakvim transferom bi premašio očekivanja.

Zbog povrede Usmana Dembelea koja je duža od pet meseci, Barselona ima mogućnost da njega skine sa liste licenciranih igrača, a da dovede zamenu. Iako je prelazni rok gotov, ovo otvara mogućnost za neko veliko pojačanje.

Prethodnih dana se priča o bar deset imena, ali je Brajtvajtovo najzanimljivije zbog nekih drugih stvari. Njegov agent je trenutno u Barseloni i pregovara se o 20 miliona koji će biti isplaćeni Leganesu.

Klub koji se bori za opstanak se tu ništa neće pitati. Oni u ugovoru sa igračem imaju izlaznu klauzulu, koja glasi 20 miliona i ukoliko Barselona to plati, igrač odlazi iz kluba. Danas, sutra, sledeće nedelje, daleko od prelaznog roka i previše daleko od opstanka za Leganes.


Te pare neće moći da potroše do leta, jer su takva pravila. Igrača će izgubiti odmah i on neće moći da im pomogne u finišu sezone. Podsećamo, Leganes je pretposlednji tim na tabeli i nalazi se u grčevitoj borbi.

Brajtvajt je ove sezone odigrao svaki meč u Primeri, odnosno igrao je 1934 od mogućih 2160 minuta u prvenstvu. Igrao je i u kupu, protiv Barselone. Postigao je šest golova, asistirao je jednom i najbolji je strelac svog kluba. Kako će Leganes nadoknaditi njegov izostanak?

Po specijalizovanom sajtu transfermarkt, samo je Oskar Rodrigez, Real igrač na pozajmici u Leganesu, skuplji od Brajtvajta. Istu cenu kao i Danac ima Brajan Gil, a ona iznosi 10 miliona evra. Čak i da Barselona plati duplo, to klubu neće značiti mnogo.

Pravilo koje postoji u Primeri, o potpisivanju novog igrača, ako je neko iz igračkog završio sezonu, ovog puta će biti veoma korisno za Barselonu. Ono što se ni ne razmatra kao ogroman problem je što će biti veoma štetno za Leganes, koji ostaje bez najboljeg igrača.

Tako bi ekipa koja je u poslednja četiri kola osvojila pet bodova i pokazala da može da se bori za opstanak, ostala na vetrometini. Njihovi mečevi do kraja sezone, a tu su i utakmice protiv šest od sedam poslednjeplasiranih timova (svi, ne računajući Leganes) u ligi, mogli su da budu prilika za opstanak.

Ekipa Leganesa ima 19 bodova iz 24 odigrana kola, isto koliko ima i poslednje plasirani Espanjol. Iznad njih su Majorka i Selta sa po 21 bodom, Eibar ima 24, Valjadolid 26, Alaves 27 i tako dalje. Ali, ti timovi imaju i napadače.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC