• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Zvijezdi 09 svjesni težine zadatka: Kreće 14 kvalifikacionih utakmica

Autor mondo.ba

Počinje borba za opstanak u Premijer ligi BiH, u Etno selu Stanišići nadaju se čudu.

 Velež - Zvijezda 09 najava 22. kolo Premijer liga BiH Izvor: Promo/FK Zvijezda 09

Samo osam bodova osvojili su fudbaleri Zvijezde 09 u prvom dijelu sezone u Premijer ligi BiH, pa će na proljeće imati težak zadatak da sačuvaju premijerligaški status.

Ekipa Adnana Zildžovića tokom zimskog prelaznog roka je znatno ojačana, odrađene su kvalitetne pripreme, pa se u Etno selu Stanišići nadaju da mogu izbjeći najgore - ispadanje u niži rang takmičenja.

Možda će vas zanimati

Iako će to biti veoma teško, s obzirom da za najbližim ekipama koje su u sigurnoj zoni, tuzlanskoj Slobodi i Mladosti iz Doboj-Kaknja, "kaskaju" devet bodova, u Semberiji ne gube nadu.

"Uspješno smo završili zimske pripreme, bez povrijeđenih igrača, tako da spremni ulazimo u proljetni dio sezone, gdje nas čeka 14 kvalifikacionih utakmica za opstanak u ligi. Zadovoljan sam igračima koji su došli u klub, odlično su se uklopili, tako da vjerujem da možemo ostvariti naš cilj", istakao je trener Zildžović.

Proljećni dio sezone Zvijezda 09 otvara u Mostaru, gdje će igrati protiv Veleža. Trener Zildžović uživo je posmatrao posljednji kontrolni meč "rođenih", u kojem su savladali Mladost 4:1, te je na licu mjesta mogao da se uvjeri u snagu Mostaraca.

"Idemo na noge Veležu, kojeg sam gledao protiv Mladosti u subotu u njihovoj generalnoj probi. Idemo muški, u svakoj utakmici moramo ići na pobjedu, ali sigurno ćemo u Mostaru imati težak zadatak da dođemo do boda ili sva tri. Ići na pobjedu ne znači da treba bezglavo krenuti u napad. Vidio sam mnogo dobrih stvari u igri Veleža, pogotovo u fazi napada gdje odskaču Fajić, Brandao, Ovčina i Vehabović. Međutim, vidjeli smo i određene slabosti, tako da pred njihovom vjernom publikom na 'Vrapčićima' težićemo doći do pozitivnog rezultata, a to bi u ovom trenutku bio u bod", zaključio je strateg Zvijezde 09.

Duel 22. kola Premijer lige BiH između Veleža i Zvijezde 09 na programu je u subotu od 14.30.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC