• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Samo da ovako ne bude u martu - Holand pogodio, Veljković tugovao!

Norveški reprezentativac nastavio golgetersku seriju u pobjedi Borusije Dortmund nad Verderom. “Petarda” Kelna u sred Berlina!

 Bundesliga 23 kolo Verder - Borusija - Dortmund 0-5 Izvor: Joern Pollex/Bongarts

Austrijska liga, Liga Evrope, Liga šampiona, Bundesliga… Bez obzira o kojem takmičenju je riječ Erling Braut Holand nastavlja da radio ono što najbolje zna – trese mreže.

Samo tri dana nakon što je sa dva gola donio pobjedu Borusiji Dortmund nad PSŽ-om u Ligi šampiona, norveški tinejdžer pogodio je protiv Verdera i tako ovjerio trijumf “milionera” 2:0 u Bremenu.

Možda će vas zanimati

 Hakimi je centrirao sa desne strane, a Holand majstorski iz prve poslao loptu u mrežu za svoj 12 gol u Bundesligi od dolaska u Borusiju.

Fantastični norveški tinejdžer igra sezonu iz snova, ali nadamo se da za mjesec dana neće biti toliko uspješan u utakmici baraža za EURO protiv Srbije, te da će Miloš Veljković biti taj koji će se radovati.

Ove subote srpski defanzivac i njegovi saigrači imali su pune ruke posla da zaustave Holanda, Sanča i Azara, ali prvi pogodak zabio im je štoper Dan Aksel Zagadu.

Francuz se najbolje snašao u gužvi poslije kornera i Sančovo ubacivanje na peterac pospremio u mrežu za prvi gol “milionera”.

Borusija Dortmund ovim trijumfom izbila je na drugo mjesto na tabeli, koliko ima i Lajpcig, te dva više od Borusija Menhengladbah, koja je u subotu ispustila pobjedu protiv Hofenhajma u posljednjim trenucima.

Golom Gintera iz 11. minuta domaćin je vodio sve do 92. minuta, a onda se pravo niotkuda pojavio Lukas Ribeiro.

Brazilski defanzivac koji ove sezone nije odigrao niti jedan meč u Bundesligi ušao je u 87. minutu, a pet minuta kasnije pogodio za izjednačenje 1:1 i veliki bod Hofenhajma.

Prava goleada viđena je na Olimpijskom stadionu u Berlinu - PET golova i svih pet u mreži Herte kojoj ne pomaže ni smjena Jirgena Klinsmana i dolazak Aleksandera Nurija

Marko Grujić odigrao je svih 90 minuta u debaklu 0:5 od Kelna, dok Vedad Ibišević nije dobio ni minut.

Upravo to možda je bio jedan od razloga teškog poraza, s obzirom da je bh. napadač postigao četiri gola na posljednja tri meča sa “jarčevima”, a sva tri dobila je Herta.

Ovoga puta Keln je dočekao svojih “pet minuta” ili bolje rečeno četiri pošto je već u četvrtom minutu Džon Kordoba pogodio mrežu uz malu pomoć Askasibara, od koga se odbila lopta za lijep lob i vođstvo gostiju.

Kolumbijac je svojim drugim golom na utakmici, a ukupno devetim u sezoni povisio na 2:0 u 22. minutu, da bi potpuni debakl Herte najavio golman Jarstajn autogolom za 3:0.

Umjesto nekog preokreta, ili bar utješnog pogotka domaćina, u nastavku je odjeknula “petarda”, a za to su se pobrinuli Kajnc i Ut.

“Jarčevi” su ovom pobjedom preskočili upravo Hertu, koja ima 26 bodova koliko i Keln, ali i  utakmicu više, lošiju gol razliku, pa čak i lošiji međusobni skor. Ovo posljednje bilo je teško zamisliti poslije trijumfa Herte 4:0 u  Kelnu prvom dijelu sezone.

BUNDESLIGA, 23. KOLO

Bajern - Paderborn 3:2 (1:1)
/Gnabri 25, Levandovski 70, 88 - Srbeni 44, Mišel 74/

Subota (15.30)

Borusija Menhengladbah – Hofenhajm 1:1 (1:0)
/Ginter 11 – Ribeiro 90+2/

Frajburg - Fortuna Dizeldorf 0:2 (0:1)
/Hofman 37, Tomi 61/

Herta – Keln 0:5 (0:3)
/Kordoba 4, 22, Jarstajn 38 autogol, Kajnc 62, Ut 69/

Verder Bremen - Borusija Dortmund 0:2 (0:0)
/Zagadu 52, Holand 66/

Šalke - RB Lajpcig (18.30)

Nedjelja

Bajer Leverkuzen - Augzburg (15.30)
Volfzburg - Majnc (18.00)

Ponedjeljak

Ajntraht Frankfurt - Union Berlin (20.30)

Odigrano u petak

Bajern - Paderborn 3:2 (1:1)
/Gnabri 25, Levandovski 70, 88 - Srbeni 44, Mišel 74/

TABELA: Bajern Minhen 49, Borusija Dortmund 45, RB Lajpcig (-1) 45, Borusija Menhengladbah (-1) 43, Bajer Leverkuzen 40, Šalke (-1) 36, Hofenhajm 34, Frajburg 33, Volfsburg (-1) 31, Ajntraht Frankfurt (-1) 28, Augzburg (-1) 27, Union Berlin (-1) 26, Keln (-1) 26, Herta 26, Majnc (-1) 22, Fortuna Diseldorf 20, Verder 17, Paderborn 16.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC