• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Realove muke sa Edenom Azarom - Belgijanac van stroja za Siti i Barsu

Autor mondo.rs

Bivši fudbaler Lila i Čelsija ponovo će otići na pauzu.

 Real-Madrid-povreda-Eden-Azar-propusta-El-Klasiko-desni-clanak-Zinedin-Zidan Izvor: ANGEL MARTINEZ/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Od kako je letos stigao u klub iz Madrida, za 100 miliona evra, Eden Azar nije opravdao mnogo od te sume. U narednom periodu ni neće, jer mu predstoji nova pauza.

Po treći put u sezoni će Belgijanac biti van ekipe, a Zinedin Zidan će morati da sastavlja tim bez prve zvezde. Čini se da je već navikao na to.

Možda će vas zanimati

Eden Azar je sezonu počeo povredom, zbog koje je propustio prva tri ligaška meča u sezoni. Tada je imao problema sa mišićem, a nakon što se oporavio, bio je prilično redovan u timu Madrida.


Sve dok nije usledila nova povreda. Nju je uzrokovao Toma Menije, saigrač iz reprezentacije, na utakmici Lige šampiona. Real Madrid i PSŽ su remizirali, a Azar je teren napustio u 69. minutu.

Zbog tog udarca je propustio deset mečeva u prvenstvu, kao i još šest utakmica u ostalim takmičenjima, jednu u grupnoj fazi Lige šampiona i sve mečeve u kupu i Superkupu Španije. I pomislili smo da je kraj.

Vratio se na teren protiv Selte, zaigrao i protiv Levantea, ali je u oba navrata izlazio iz igre. Očigledno je da je povreda još uvek tu, sada obnovljena, pa azaru sledi nova pauza. Ponovo je u pitanju desni članak, a datum narednog povratka na teren nije poznat.

Ono što se već sada zna je da će Real Madrid morati bez Edena Azara u nekim od najbitnijih mečeva u sezoni. Tu računamo prvo kolo nokaut faze u Ligi šampiona, el Klasiko koji se igra narednog vikenda, ali i još nekoliko neugodnih mečeva u prvenstvu.

Belgijanac je ove sezone već propustio 15 ligaških mečeva, što je za njega neverovatan podatak. Od kako je igra za Lil u sezoni 2008/09, što je njegova prva cela sezona u profesionalnoj karijeri, uvek je nastupio na barem 30 prvenstvenih mečeva. Ove sezone to neće ponoviti.

Belgijanac je do sada upisao samo 15 zvaničnih nastupa za Real Madrid, uz učinak od jednog gola i pet asistencija. Jedini pogodak u španskom timu dao je još početkom oktobra u okršaju sa Granadom. Nakon letošnjih problema sa kilogramima, pa problema sa povredama tokom sezone, prelazak u Madrid ne čini se kao pravi potez.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC