• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Premijer liga 20. kolo Široki Brijeg - Borac UŽIVO
 Premijer liga 20. kolo Široki Brijeg - Borac UŽIVO

Borac od sjaja do očaja! Široki osvojio bod, umalo i sva tri!

Banjalučki Borac ispustio je dva gola prednosti u Širokom Brijegu, gdje su domaći u razmaku od 13 minuta od 0:2 stigli do 2:2 za podjelu bodova na Pecari.

 Premijer liga 20. kolo Široki Brijeg - Borac UŽIVO Izvor: MONDO

Borac nije uspio.

Dva gola prednosti imali su crveno-plavi poslije prvih 45 minuta, ali nisu uspjeli da upišu prvi trijumf na Pecari poslije devet godina!

Umjesto toga morali su u posljednjim trenucima da spašavaju bod.

Vranješ i Milutinović golovima u 8. i 14. minutu donijeli su brzo vođstvo Borcu koji je odigrao odlično prvo poluvrijeme i propustio još nekoliko prilika, a onda potpuno stao i dozvolio veliki povratak Širokog.

Domaći fudbaleri smanjili su lijepim golom rezerviste Pervana u 56. minutu, a onda u 69. preko Angelova izjednačili na 2:2.

Širokobriježani su krenuli u potpunu ofanzivu i imali su nekoliko odličnih prilika da dođu do potpunog preokreta, ali se Borac uspio odbraniti i sačuvati bod.

ŠIROKI BRIJEG - BORAC 2:2 (0:2)
/Pervan 56, Angelov 69 - Vranješ 8, Milutinović 14/

Osim ispuštene prednosti veliki problem za Banjalučane su i žuti kartoni Jovanovića i Dujakovića, koji će morati da propuste derbi sa Sarajevom u sljedećem kolu!

Dva potpuno različita poluvremena, četiri gola od kojih nekoliko pravih majstorija i prava drama na Pecari u derbiju 20. kola koji je definitivno opravdao očekivanja.

Duel Širokog Brijega i Borca na kraju je završen podjelom bodova kojom praktično niko neće biti zadovoljan. Gosti jer su ispustili dva gola prednosti, a domaći zato što su propustili priliku da stignu do potpunog preokreta u finišu kada je gol visio u vazduhu.

Borac je meč počeo onako kako je završio jesenju polusezonu, hrabro i efikasno i u prvih 14 minuta stekao ogromnu prednost.

Mnogo bolje ekipa Branislava krunića ušla je u ovaj meč i već u osmom minutu krunisala to golom Vranješa, njegovim 12 u sezoni. Veliki posao obavili su i Kajkut, keo i asistent Mirić.

Samo šest minuta kasnije pravi šok na Pecari  - 0:2!

Zoran Milutinović raspalio je sa 25 metara i matirao Zlomislića praktično iz drugog udarca gostiju u okvir gola.

Da je Zakarić nešto kasnije samo malo više udesno poslao loptu moglo je biti i 3:0 za goste, ali je lopta pored njegovog ubacivanja u šesnaesterac prošla pored svih i završila pored gola.

Široki je bio potpuno nemoćan u prvih 45 minuta, ali je to na vrijeme uvidio i trener Toni Karačić i u nastavku ubacio Pervana i Franjića i pogodio.

Pervan jeste promašio dobru šansu samo nekoliko trenutaka nakon ulaska u igru, ali se u 56. minutu iskupio na najbolji način. Nakon duplog pasa sa saigračem rezervista Širokog odlično je šutirao sa 20 metara i matirao Lučića - 2:1.

Odličnu partiju ove nedjelje odigrao je desni bek domaćih Cipetić koji se konstantno ubacivao u napad i dijelio lopte za svoje saigrače, a nakon nekoliko neiskorištenih centaršuteva konačno je jedan iskorišten u 69. minutu.

Angelov je šutirao glavom i izjednačio na 2:2 za erupciju oduševljenja na Pecari, gdje su tokom većeg dijela meča glasniji bili gostujući navijači.

Oni su kao i njihovi ljubimci na terenu do kraja meča morali da strepe, jer je Široki Brijeg krenuo u potpunu ofanzivu i natjerao goste da se brane svim silama

Milutinović je izbio sa gol-linije, Lučić odličnom intervencijom spasio gol poslije kornera, a Dujaković pravovremenom reakcijom spriječio novi pokušaj domaćih. 

Na kraju, Borac se odbranio i izvukao bod kojim se ponovo izjednačio sa Željezničarom, dok prvoplasirano Sarajevo sada ima tri boda više. 

Borac će u narednom kolu u velikom derbiju dočekati Sarajevo, ali bez najboljeg igrača odbrane Marka Jovanovića, te desnog beka Siniše Dujakovića. 

PREMIJER LIGA BiH, 20. kolo

Čelik - Zrinjski 0:2 (0:1)
/Bilbija 45+6, Zec 82/

Sloboda - Mladost 0:0

Široki Brijeg - Borac 2:2 (0:2)
/Pervan 56, Angelov 69 - Vranješ 8, Milutinović 14/

Subota

Velež - Zvijezda 2:0 (1:0)
/Brandao 21, Vehabović 58/

Radnik - Željezničar 0:0

Sarajevo - Tuzla siti 6:2 (2:1)
/Ahmetović 40, 49, 74, Hodžić 45+1, Sušić 86 pen - Šarčević 16, Hasanović 64/

TABELA: Sarajevo 39, Željezničar 36, Borac 36, Zrinjski 34, Tuzla siti 34, Radnik 30, Velež 28, Široki Brijeg 28, Velež 25, Sloboda 18, Mladost 18, Čelik 16, Zvijezda 09 8.

NAJAVA

Tradicija je da se ruši.

Ovome se nadaju fudbaleri Borca koji od 17.30 gostuju u Širokom Brijegu u derbiju 20. kola Premijer lige BiH.

Jesenji dio sezone donio je mnogo uzbuđenja i potpuno neizvjesnu borbu za sami vrh, a tako će biti i u proljećnom dijelu.

Banjalučki Borac otvara drugi dio sezone gostovanjem u Širokom Brijegu, a eventualnom pobjedom zadržao bi se na samo bod od vodećeg Sarajeva i odmakao dva boda Željezničaru.

Crveno-plavi neće imati lak posao pošto u Širokom Brijegu nisu slavili punih devet godina, a i domaćin će biti izuzetno motivisan jer bi eventualni poraz vjerovatno značio i oproštaj od borbe za Evrope, bar kada je u pitanju prvenstvo.

U dresu Borca debitovaće najnovije pojačanje Goran Zakarić.

Trener Širokog Toni Karačić ima mnogo kadrovskih problema pošto zbog žutih kartona neće igrati Bože Vukoja i Bernardno Matić, dok su povrijeđeni Toni Jović, Dražen Bagarić i Josip Kvesić.

Pratite meč UŽIVO klikom na Razvoj događaja!

Autor mondo.ba
19:23

KRAJ!

19:23

Drama u nadoknadi!

Dva igrača Širokog pala su u šesnaestercu poslije slobodnog udarca na isteku trećeg minuta sudijske nadoknade, ali Šehović nije pokazao na bijelu tačku. Epilog je crveni karton za jednog člana stručnog štaba domaćih zbog burnog protesta.

19:18

Lučić spašava Borac!

Golman Borca odličnom intervencijom brani šut glavom Bradeljića poslije kornera!

19:15

Radulović mijenja Milutinovića

19:07

Dujaković!

Odličan pokušaj Dujakovića sa distance, međutim, lopta završava pored mjesta gdje se spajaju stativa i prečka. Igrači Borca opravdano protestuju jer nije dosuđen korner iako je lopta zakačila jednog igrača domaćih.

18:59

Borac "čisti" sa gol-linije!

Široki je u velikom naletu. Angelov je šutirao, a Milutinović je izbacio sa gol-linije, da bi u nastavku Lučić odbranio šut Radeljića.

18:58

Umalo i treći gol Širokog!

Dujaković je dobrom intervencijom spriječio da centaršut Cipetića završi kod njegovih saigrača u šesnaestercu!

18:56

GOOOL! Široki je izjednačio 2:2!

Široki je izjednačio na 2:2! Cipetić je u 69. minutu još jednom odlično centrirao, a Angelov glavom poslao loptu iza Lučića za izjednačenje! Kakav povratak Širokog!

18:54

Korner za kornerom...

Četiri kornera izveo je Borac za samo dvije minute, ali odbrana Širokog je uspjela da se odbrani!

18:51

Umalo izjednačenje!

Dobar centaršut uputio je Pervan iz slobodnjaka, a Nikić je za malo zakasnio na tu loptu na petercu.

18:45

Opasno pred golom Lučića

Široki je u naletu, a Dujaković je otklonio opasnost poslije opasnog centaršuta Cipetića sa desne strane

18:44

Vujaklija mijenja Kajkuta

Prva izmjena kod Borca, umjesto Kajkuta u igri je Vujaklija. 

18:43

GOOOL! Široki smanjuje na 2:1!

Široki je smanjio na 2:1 fantastičnim pogotkom Marka Pervana! Rezervista Širokog sjajno je šutirao sa 20 metara i smanjio na 2:1 u 57. minutu! Ovo je inače njegov debi za Široki.

18:39

Ćorić ne koristi poklon Lučića

Golman Borca loše je reagovao i odbio jednu loptu, ali Ćorić traljavo šutira u Lučića sa samo nekoliko metara

18:38

Kajkut na zemlji

Napadač Borca Saša Kajkut zaradio je lakat zbog čega se kratko našao na zemlji. 

18:34

Pervan!

Odličnu priliku imao je Pervan samo nekoliko trenutaka nakon što je ušao u igru. Cipetić je ubacio, a Pervan šutirao pored stative! Bila je to odlična šansa za Široki!

18:33

Karačić napravio dvije izmjene

Počelo je drugo poluvrijeme, a Toni Karačić napravio je dvije izmjene - Pervan je ušao umjesto Jurilja, a Franjić umjesto Stanića

18:11

Pecarom se ori "Ne damo svetinje"!

Navijači Borca skandiraju "Ne damo svetinje" i pružaju podršku srpskom narodu u Crnoj Gori u njihovoj borbi protiv tamošenjeg diskriminatorskog zakona o slobodi vjeroispovjesti.

18:08

I janičić je "požutio"

Štoper Banjalučana zaradio je karton zbog prekršaja na sredini terena. On će ipak moći da igra duel sa Sarajevom.

18:06

Krunić u problemu...

Trener Borca Branislav Krunić imaće mnogo problema u sastavljanju ekipe za derbi protiv Sarajeva pošto je treći žuti karton zaradio i Dujaković. 

18:03

Zakarić pored stative

Ubacio je Zakarić iz slobodnog udaraca iskosa sa desne strane, niko nije dirao tu loptu, a ona je završila pored desne stative Zlomislićevog gola.

17:58

Jovanović ne igra derbi protiv Sarajeva!

Štoper Borca Marko Jovanović dobio je u 26. minutu žuti karton zbog kojeg će propustiti derbi sa Sarajevom u sljedećem kolu. Ista opasnost prijeti još Ćosiću, Dujakoviću i Daniloviću, kada je u pitanju startnih 11 protiv Širokog Brijega.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

17:51

Ništa od penala za Široki

Domaći fudbaleri u 20. minutu tražili su jedanaesterac nakon što je kako se činilo lopta pogodila u ruku Danilovića, ali sudija Šehović nije se oglasio

Evo i te situacije:

17:44

GOOOL! Borac vodi 2:0!

Odlično otvaranje Borca. Banjalučani vode 2:0 poslije drugog udarca u okvir gola. Kajkut je ostavio povratnu loptu za Milutinovića, koji je šutirao sa 20-ak metara, a lopta je zakačila NIkića i prevarila Zlomislića. Široki - Borac 0:2!

17:41

Promašaj Ćorića

Široki je pokušao da uzvrati, ali je Ćorić promašio loptu u šesnaestercu

17:38

GOOOOL! Borac vodi 1:0!

Borac vodi 1:0 na Pecari od osme minute. Kajkut je ubacio za Mirića, kome Zlomislić brani zicer, ali je krilni napadač potom ubacio za Vranješa koji glavom šalje loptu od prečku u gol! 

17:34

Vranješ prvi prijeti

Najbolji strijelac Borca ove sezone Stojan Vranješ u petom minutu šutirao je sa dvadesetak metara iskosa, ali je lopta završila pored gola. 

17:33

POČELO JE!

Počeo je meč u Širokom Brijegu. Bez uzbuđenja u prvih par minuta.

17:32

Poluprazne tribine Pecare

Sjeverna tribina stadiona Pecara prazna je zbog kazne od tri utakmice bez publike koja je Širokobriježanima izrečena zbog odavanja počasti ratnom zločincu Slobodanu Praljku.

17:01

Borac bez Ziljkića, Galić van protokola

Almedin Ziljkić propustiće duel sa Širokim Brijegom zbog povrede, dok Marin Galić nije u protokolu za ovaj meč

SASTAVI:

Široki Brijeg: Zlomislić, Cipetić, Barišić, Ćorić, Jurilj, Angelov, Marić, Stanić, Radeljić, Hrkać i Nikić

Borac: Lučić, Jovanović, Kajkut, Danilović, Ćosić, Milutinović, Dujaković, Mirić, Vranješ, Janičić i Zakarić

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sak

Nadam se da Borac nece kostati tanka klupa. Ali Ziljkic puno fali jer nema ko trcati. Brzo padamo a on trci za dvojicu

Najnovije