• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osim odbio da pruži ruku Petroviću: "Jel to neka nova moda u Želji?"

Autor mondo.ba

Sarajevski Željezničar odigrao je neriješeno 0:0 protiv Radnika u Bijeljini na otvranju proljećnog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

 Radnik - Željezničar, Amar Osim, Slavko Petrović bez rukovanja Izvor: Mondo.ba/Samir Cacan

Strateg Želje Amar Osim je poslije meča na Gradskom stadionu istakao da je u pitanju bila vrlo tvrda utakmica.

"Tvrda utakmica gdje niko nije htio pogriješiti i zato nije bilo igre. Teren je bio težak, treba ti uvijek dodir više, ali dobro. Nama je falilo par igrača koji da su bili tu bi mogli nešto donijeti. Igrali smo sličnu utakmicu prošle godine i izgubili smo je, sada smo remizirali, popravljamo se", rekao je Osim i dodao:

Možda će vas zanimati

"Trebaće par kola da se skupimo i da uđemo u neki ritam, da li loš ili dobar. Prva utakmica je jako teška pogotovo na ovom terenu gdje ne možeš ubrzati igru. Za dva tri kola će biti bolje, te se nadam da ćemo ponoviti neke stvari od danas što se tiče borbenosti, no u fazi napada smo bili prejalovi da uradimo nešto više", izjavio je trener Želje, a prenio klupski sajt.

Sarajevski mediji prenose da se Osim nije želio rukovati sa šefom struke Radnika Slavkom Petrovićem.

"Vezano je za događaje od prije devet-deset mjeseci. Da vam ne crtam", rekao je Osim aludirajući na tužbu Petrovića zbog neizmerenih dugovanja koje je zaradio na "Grbavici". Željo je tada isplatio dug, ali sa zakašnjenjem, pa je prošle sezone ostao bez plasmana u Evropu.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Petrović je bio vidno razočaran tom odlukom kolege...

"Ne znam je li to neka moda u Željezničaru da se treneru ne pruža ruka? To je prvo odbio da uradi Dino Pekić. Prišao sam kulturno klupi gostiju da poželim sve najljepše, što je i zadatak domaćeg trenera, ali mi je odmah odmahnuo rukom kao da ne prilazim, a onda je i trener odbio da se rukuje. Ja mislim da je to stvar kulture. Ako Željezničar promaši tri puta zacrtani datum isplate jednom treneru, nisam ja kriv. Ja se više nikada u životu od njih neću nikome javljati. To nema veze sa sportom i fudbalom", rekao je Petrović, a prenio portal "Sportsport".

Potom je šef struke Radnika analizirao utakmicu sa Željom.

"Prvo poluvrijeme je bilo dobro, igralo se čvrsto, ali bez grubih prekršaja. U nastavku smo bili za nijansu bolji, te sam očekivao da damo gol, no nije bilo sreće. Ja mislim da i smo mi pobijedili da bi ta nijansa odlučila, a ovako mislim da sa rezultatom iz prve utakmice 0:0 obje ekipe mogu da žive", rekao je Petrović i dodao:

"Falilo nam je fudbalske linije, ali za to je kriv i protivnik. Željezničar je bio dosta čvrst, ja sam to rekao ekipi da možemo gol primiti iz prekida. Za prvu utakmicu ja sam zadovoljan. Ovo nam je najteža utakmica otkako sam došao kao trener. Tih pet utakmica u pripremama se ne mogu porediti sa ovom ekipom Željezničara koja ima velike šanse da osvoji titulu prvaka".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC