• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mesi bolji od Maradone? On nije bolji ni od Ronaldinja!

Autor mondo.rs

"Konkretno, Dijego je uvek bio tu u velikim momentima, živeo je za najvažnije utakmice".

 Mesi-ili-Maradona-Ugo-Ludak-Gati-kaze-da-Mesi-nije-bolji-ni-od-Ronaldinja Izvor: Guliver, Denis Doyle/Getty Images Europe

Gospodin Ugo Gati bio je mladić kada je - pretpostavljate zbog čega - zaradio nadimak "El Loko", ali ga opravdava i u 76. godini.

Nije zgodno za dekicu reći da je "Ludak", osim kada dekica nije ponosan na nadimak iz vremena kada je branio za River Plejt, pa Boku Juniors.

"MESIJA NE BIH STAVIO U GRUPU VRHUNSKIH IGRAČA"

Možda će vas zanimati

Da i dalje fudbal vidi drugačije od drugih, rekorder po broju nastupa u argentinskom šampionatu potvrdio je izjavom da Leo Mesi nije bolji ni…


"On je i dalje prilično daleko od igrača koje sam ja gledao. Ne bih ga stavio ni u klasu vrhunskih...", rekao je Gati u jeku debate o tome ko je bolji, Dijego Maradona ili Lionel Mesi.

Ovu večnu temu među strasnim argentinskim navijačima različitih generacija "podgrejalo" je večerašnje Mesijevo gostovanje u Napulju, na kom se najbolji strelac u istoriji reprezentacije Argentine nije preterano proslavio.

Za Gatija, strelac 70 golovaza reprezentaciju i još 676 za klub nije za poređenje ni sa ostalim velikanima iz njegovog vremena.

"Najbolji igrač za mog života ostaće Pele, a iza njega Alfredo Di Stefano. Ostali su mnogo iza njih", nastavio je "El Loko", koji je u karijeri dva puta osvajao Kopa Libertadores.

"Čak je i Ronaldinjo sa vrhunca karijere bolji igrač od Mesija", zaključio je njegov stariji zemljak.

"GDE JE MESI KAD JE VAŽNO?"

Izvor: Guliver, Getty Images/Hulton Archive

"Gaučosi" od 1993. ni bili prvaci Južne Amerike, a šampioni sveta od 1986. godine i "Božje ruke" Dijega Maradone na "Asteka" stadionu u Meksiko Sitiju.

Čovek koji je četiri godine branio za River na "Monumentalu", pa punih 12 za Boku na "Bombonjeri", tvrdi da je Dijego Maradona igrao fudbal bolje od Mesija.

"Igrao sam sa Maradonom za Argentinu, igrali smo zajedno za Boku. Dijego je bolji. Oko toga nema diskusije. Mesi nije bolji od njega ni u čemu", pričao je čovek sa 18 nastupa za "gaučose" i ponudio argument:

"Konkretno, Dijego je uvek bio tu u velikim momentima, živeo je za najvažnije utakmice. Mesi nije...", ukazao je na tri vezana Mesijeva poraza u velikim finalima, od Nemaca na Svetskom prvenstvu u Brazilu, pa dva puta uzastopno od Čileanaca na finalima Kopa Amerika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC