• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Gobeljić pred vratima "kluba 100": Da još dugo budem Zvezdin vojnik!

Autor mondo.rs

Strijelac sjajnog gola protiv Vojvodine stigao blizu lijepog jubileja u crveno-bijelom dresu.

 Marko-Gobeljic-Crvena-zvezda-100-utakmica Izvor: MN PRESS

Kada je ljeta 2017. stigao iz kruševačkog Napretka u Crvenu zvezdu, Marko Gobeljić mogao je samo da sanja o onome što će uslijediti...

Za nepune tri godine osvojio je dvije titule, igrao dvije Lige šampiona i Ligu Evrope.

Možda će vas zanimati

Na pomolu je i treća titula...


"Moramo biti maksimalno fokusirani iako imamo sada malo veću bodovnu prednost, gledamo samo sebe da u svakoj utakmici budemo još efikasniji jer samo tako možemo mnogo. Vjerujem da ćemo se na kraju sa našim navijačima radovati 'duploj kruni'", istakao je desni bek Crvene zvezde.

Po dolasku u Beograd, Gobeljić je dugo bio "univerzalac". Igrao je i lijevog i desnog beka, povremeno i po krilu ili kao štoper, a tek odlaskom Filipa Stojkovića ustalio se kao prvi izbor za desnog beka.

Iako je u početku više bio rezerva, 27-godišnji Kraljevčanin uspio je stigne na korak do vrlo lijepog jubileja - 100 utakmica u Zvezdinom dresu.

"Sjajan podatak. Skoro tri godine sam u klubu, osjećam se predivno i svakim danom sam sve srećniji. Nadam se da neću stati na tom broju i da ću još dugo biti Zvezdin vojnik. Međutim, bitan mi je i učinak cijelog tima, jer smo mi prije svega jedna velika porodica".

Za dvije i po sezone u crveno-bijelom, Marko Gobeljić je postigao devet golova. Pamtiće sigurno onaj Bufonu, protiv Pari Sen Žermena, a bilo je i još nekih za TV špice.

Minulog vikenda je iz voleja zatresao mrežu Vojvodine.

"Svaki gol u Crvenoj zvezdi mi mnogo znači, a posebno kada su ovako efektni. Nadam se da će ih biti još više. Možda jedan od najjlepših u mojoj karijeri u crveno-bijelom dresu, tu je i gol u Kruševcu iz prošle sezone koji je takođe sjajan... Proslavio sam pogodak sa Radonjićem. Vidio sam da je tu ispred 'Sjevera', pa sam mu rekao da ću doći do njega ako postignem gol".

U subotu je Zvezda pobijedila Vojvodinu 2:0, a već u srijedu od 14 časova igra protiv Inđije u gostima (prenos na TV Arena Sport).

"Iako nismo u prvih 10 minuta ušli dobro u utakmicu, vrlo brzo smo došli do naše igre i prvog gola. Ekipa Vojvodine ima potencijal i karakter, pokazali su da su opravdano u vrhu tabele. Napravili su nam u posljednjih 10 minuta par prilika pred našim golom i to ne smije da nam se ponavalja. Na greškama učimo i već u srijedu nas očekuje utakmica sa Inđijom gdje moramo pokazati još bolju igru. Očekuje nas težak duel protiv ekipe koja se bori za opstanak, ali mi smo Zvezda i moramo da pobjeđujemo da bi došli do postavljenog cilja", naglasio je Gobeljić.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC