• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zatvor za predsjednika FS Kosova: Natjerao partnera da potkupi funkcionera!

Autor mondo.rs

Čovjek koji se na mjesto predsjednika uzdigao poslije Vokrijeve smrti osuđen je na manje od mjesec dana od najvažnije utakmice u istoriji takozvane reprezentacije Kosova.

 Predsjednik-FS-Kosova-Ademi-u-zatvoru-natjerao-partnera-na-poklon-od-30.000-evra Izvor: MICHAEL REGAN/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Godinu i osam mjeseci od kada je Fadilj Vokri preminuo od posljedica srčanog udara, njegov dugogodišnji saradnik i jednoglasno izabrani nasljednik na poziciji predsjednika Fudbalskog saveza Kosova osuđen je na devet mjeseci zatvora!

Agim Ademi, objavio je portal "RTS", moraće iza rešetaka na manje od mjesec dana od najvažnije utakmice u fudbalskoj istoriji reprezentacije takozvanog Kosova - gostovanja Sjevernoj Makedoniji u Skoplju u okviru baraža za plasman na Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Možda će vas zanimati

Ademi je bio zaposlen u FSK od ranih 2000. i uveliko je bio potpredsjednik u trenutku jednostranog proglašenja nezavisnosti južne srpske pokrajine u martu 2008. Na odgovornoj funkciji nastavio je da radi nakon promocije Vokrija, legendarnog fudbalera Prištine, Partizana, Nima i Fenerbačhea, za prvog čovjeka "samostalne" organizacije.


"Ademi je osuđen jer je 2012. godine natjerao poslovnog partnera da plati neimenovanom opštinskom funkcioneru 30.000 evra u zamjenu za falsifikovane dokumente. Apelacioni sud u Prištini je potvrdio kaznu koju je Ademiju prošlog ljeta izrekao lokalni sud, javljaju prištionski mediji", navodi portal Javnog servisa.

"Suštinski, prvi čovjek kosovskog fudbala i njegov saradnik Muharem Rama su natjerali poslovnog partnera da pokloni opštinskom funkcioneru novi automobil, ili 30.000 evra, u zamjenu za dokumente vezane za nekretnine".

Protivno sopstvenim statutima, FIFA i UEFA primile su FS Kosova u članstvo u septembru 2015. i momentalno uključile sve selekcije u svoja takmičenja.

Poput reprezentacije Srbije, i nacionalni tim "Kosova" ima priliku da pobjedama 26. i 30. marta izbori odlazak na EURO 2020.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC