• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako je Borac morao da izgubi, bolje od Sarajeva nego od neke lošije ekipe"

Autori Nebojša Šatara Autori Dragan Šutvić

Treneri Borca i Sarajeva, Branislav Krunić i Vinko Marinović, složni su u ocjeni da je derbi u Banjaluci opravdao taj epitet i da je najjači utisak pune tribine Gradskog stadiona.

 Borac - Sarajevo 0:2, KZŠ, Vinko Marinović, Branislav Krunić Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

"Bordo" tim je u subotu u derbiju 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine savladao Borac u Banjaluci i učvrstio se na prvom mjestu na tabeli.

Banjalučanima je presudio Benjamin Tatar, dvostruki strijelac, na utakmici koju je obilježio prekid zbog kvara reflektora i čak 10.000 gledalaca na Gradskom stadionu.

Možda će vas zanimati

Na konferenciji za štampu riječ je kao što je i običaj prvi uzeo gostujući strateg Vinko Marinović, koji je bio i kapiten i trener Banjalučana u karijeri.

"Odigrali smo dosta dobru utakmicu, i Borac i mi, mislim da je publika bila odlična, ovakav stadion, volio bih da ovakvu atmosferu imamo što češće na svim terenima. Što se samog derbija tiče, mislim da je Borac u prvih dvadesetak minuta imao nekoliko prilika i bilo bi sigurno drugačije da je to iskoristio. S druge strane, imali smo i mi svoje šanse, a poslije gola smo preuzeli inicijativu. Znali smo da će Borac krenuti snažnije, moji igrači su odgovorili onako kako smo dogovorili u svlačionici i ja im ovom prilikom čestitam na odigranom meču. Vjerujem da je publika uživala, vidjeli su dva pogotka i dosta šansi na obje strane", izjavio je Marinović.

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Njegov kolega sa klupe crveno-plavih Branislav Krunić takođe je apostrofirao povratak navijača na Gradski stadion, rekavši da nikad u igračkoj karijeri nije doživio ovoliko gledalaca u Banjaluci.

"Borac je izgubio od Sarajeva, ali mislim da su Borac i Banjaluka večeras pobijedili. Ovoliko gledalaca nisam vidio ni kad sam bio igrač Borca. Fudbal se igra zbog navijača i uspjeli smo za kratak period da privučemo pažnju publike. Što se tiče same utakmice, kao što je rekao kolega Marinović, bilo je prilika sa obje strane. Ono što nije ušlo za Borac, ušlo je Sarajevu i u ovakvim derbijima teško je to vratiti. Čak i poslije vođstva gostiju od 2:0, smo počeli da igramo kako treba i mogli smo postići pogodak. Možda smo imali dodatni pritisak od publike, ali nadam se u nastavku da će biti opet ovoliki broj navijača i da ćemo se naredni put mi radovati. Ako je trebalo od nekog da izgubimo prvu utakmicu kod kuće, onda je bolje da to bude od Sarajeva, nego od neke druge lošije ekipe. Ne mogu da kažem da Sarajevo nije zasluženo pobijedilo. Igrali su kvalitetno i iskoristili svoje prilike i česttiam im na tome", rekao je šef struke Borca.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC