• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Nije pobijedio Borac, ali pobijedila je Banjaluka"

Autor mondo.ba

Trener Borca Branislav Krunić razumljivo, nije bio zadovoljan rezultatom derbija u Banjaluci, gdje je Sarajevo pogocima Benjamina Tatara zabilježilo pobjedu od 2:0.

 Borac - Sarajevo 0:2, izjave Branislav Krunić, Vinko Marinović Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

"Bordo" tim je pred 10.000 gledalaca na Gradskom stadionu stigao do vrijedne pobjede i učvrstio se na liderskoj poziciji na tabeli Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije meča, strateg crveno-plavih Branislav Krunić je rekao da je Sarajevo zasluženo slavilo jer je iskoristilo svoje šanse, za razliku od njegove ekipe.

Možda će vas zanimati

"Bila je ovo jedna čudna utakmica u kojoj ne mogu reći da smo bili lošiji u momentima kad smo mogli da poentiramo nije nas išlo. Ne mogu reći da i Sarajevo nije zasluženo pobijedilo. Njihove prilike su ušle u gol, nama nisu, takve situacije odluče derbi mečeve", rekao je Krunić.

Prema njegovim riječima, igrači Borca su se opteretili malo i zbog punog Gradskog stadiona...

"Postojao je pritisak od pobjede i publike, ako nije Borac pobijedio, pobijedila je Banjaluka. Sarajevo je privuklo pun stadion, volio bih da se Borac radovao, ali to je fudbal", dodao je Krunić za "Moja TV".

Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Njegov kolega sa klupe gostiju sa "Koševa" Vinko Marinović, koji je u karijeri bio kapiten i trener Borca, nije se previše radovao pobjedi.

"Bila je odlična utakmica pred punim tribinama i ovome trebamo uvijek težiti. Moji igrači su odigrali fenomenalno. U prvih 20-ak minuta smo bili pod pritiskom, ali nakon gola za 0:1 dobili smo vjetar u leđa i meč smo završili prema planu", izjavio je Marinović i dodao da će se sada spremati za narednu utakmicu protiv Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

"Nikoga nećemo potcijeniti", dodao je trener Sarajeva, koje sada ima tri boda prednosti ispred drugoplasiranog Željezničara, a čak šest više u odnosu na Borac.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC