• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brazil hoće opet da vodi Nejmara na Olimpijske igre!

Autor mondo.rs

Ako to PSŽ odobri, onda će Nejmar igrati na dva turnira ovog ljeta za Brazil, a znamo šta bi to moglo da znači za klupsku sezonu.

 Nejmar-Olimpijske-igre-Brazil Izvor: MN PRESS

Egipat želi da vodi Mohameda Salaha na fudbalski turnir na Olimpijskim igrama u Tokiju, a još bolji odgovor ima Brazil - zvali su Nejmara!

Kako prenosi Eurosport, Fudbalska federacija Brazila tražila je dozvolu od njegovog kluba Pari sen Žermena da Nejmara povede u Tokio, kao i da na tom turniru bude kapiten "karioka" i da im ponovo donese radost.

Možda će vas zanimati

Sjajni brazilski napadač, koji u poslednje vrijeme ima sve više problema zbog ponašanja van terena, bio je jedan od trojice "vajldkard" fudbalera (stariji od 23 godine) na Oimpijskim igrama 2016. godine.

Nastupao je za Brazil pošto su bili domaćini turnira i donio im zlato golom u penal-seriji protiv Njemačke.

Zvanično, Pari sen Žermen nema obavezu da pusti Nejmara u olimpijsku reprezentaciju Brazila pošto nije u pitanju zvanični FIFA događaj.

Ipak, zanimljivo bi bilo vidjeti šta bi se desilo ako bi Nejmar dobio dozvolu francuskog šampiona, a onda prešao u neki drugi klub tokom ljeta. Podsjetimo, već mjesecima se priča o tome da bi mogao da se vrati u Barselonu, odnosno da ode u Real Madrid.

Nejmar će takođe biti dio reprezentacije Brazila koja će učestvovati na Kopa Amerika koje se održava u Kolumbiji i Argentini, a samo deset dana poslije finala počinje olimpijski turnir.

Pored reprezentacije Brazila za sada su poznati učesnici Japan, Francuska, Njemačka, Rumunija, Španija, Novi Zeland, Egipat, Obala Slonovače, Južna Afrika, Australija, Saudijska Arabija, Južna Koreja, Argentina i dvije reprezentacije iz CONCACAF zone koje ćemo saznati 1. aprila.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC