• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Još 100 dana do Evropskog prvenstva: Koronavirus neće odgoditi EURO 2020

Autori mondo.ba Autori Anadolija

Do početka Evropskog prvenstva ostalo je manje od 100 dana, a organizatori tvrde da do sada nema naznaka da bi moglo doći do odgađanja zbog širenja koronavirusa.

 EURO 2020 još 100 dana do početka, nema priča o odgađanju Izvor: Anadolija/Barış Seçkin

Organizatori ne predviđaju da bi zbog širenja koronavirusa moglo doći do odgađanja Evropskog fudbalskog prvenstva koje će se u periodu od 12. juna do 12. jula ove godine održati u 12 evropskih gradova.

Na rimskom trgu Kampidoljo održana je manifestacija kojom je promoviran EURO 2020, koji će biti otvoren utakmicom između Italije i Turske u Rimu. Skupu su prisustvovali nadležni gradski odbornik Danijele Fronđa i bivši italijanski fudbaler Đani Rivera i osvajač jedine titule prvaka Evrope koju je Italija osvojila daleke 1968. godine.

Možda će vas zanimati

Fronđa je kazao da sve pripreme za EURO protiču u skladu s planovima i da do sada niko nije pominjao nikakve promjene u rasporedu održavanja EP.

"I predsjednik UEFA Aleksander Čeferin juče je kazao da je u javnosti previše priče o crnim scenarijima i da treba dati šansu optimizmu. Mi mirno nastavljamo pripreme za EURO. Trenutno nema govora o alternativnom scenariju. Krajnje smo optimistični", kazao je Fronđa.

Do početka EURA ostalo je manje od stotinu dana, a dan uoči prvog meča najavljen je i veliki koncert u Rimu.

EURO 2020. godine biće održan u periodu od 12. juna do 12. jula ove godine i to u 12 evropskih gradova. Domaćini prvenstva biće Rim, Amsterdam, Baku, Bilbao, Bukurešt, Budimpešta, Kopenhagen, Dablin, Glazgov, London, Minhen i St. Peterburg.

Koronavirus se krajem prošle godine pojavio i brzo proširio u kineskom gradu Vuhanu, a slučajevi zaraze potvrđeni su u više od 60 zemalja širom svijeta.

Ministarstvo zdravlja Italije juče je saopštilo da je od posljedica zaraze koronavirusom u toj zemlji preminulo najmanje 107 osoba, a zbog opasne epidemije odgođeni su brojni fudbalski mečevi Serie A i nacionalnog kupa te zemlje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC