• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zbogom tituli: PAOK-u oduzeto 7 bodova, navijači ga spasili izbacivanja!

Autori mondo.rs Autori Vladimir Sukdolak

Šampion Grčke kažnjen oduzimanjem bodova jer Ivan Savidis ima vlasnički udeo u Ksantiju. Ko zna kako će se sve završiti….

 PAOK-oduzeti-bodovi-kazna-Grcka Izvor: AP Photo/Giannis Papanikos/Tanjug

U Grčkoj niko nije zaštićen od oduzimanja bodova. Pre dve sezone bez bodova su ostali Olimpijakos, pa PAOK, koga je to čak koštalo i titule, a u novog šampiona promovisan je tada AEK.

Solunski crno-beli su, ipak, prošle godine uspeli da zasednu na tron grčkog fudbala, ali ga ove, po svemu sudeći, neće odbraniti. I to ponovo nakon odluke za "zelenim stolom".

Možda će vas zanimati

Naime, PAOK-u je oduzeto sedam bodova, jer je utvrđeno da gazda kluba ima svoj vlasnički udeo i u Ksantiju, još jednom klubu iz najjačeg grčkog ranga. Olimpijakos je pre kazne koju je odredio Fudbalski savez Grčke, imao sedam bodova viška. Ta razlika sada iznosi gotovo nedostižnih "+14".


Inače, cela priča je upravo pokrenuta iz Pireja. Čelnici Olimpijakosa su se žalili da Savidis ima vlasnički udeo u Ksantiju, što je nakon istrage i potvrđeno. S obzirom na to da je u Grčkoj strogo zabranjeno i kažnjivo da jedan čovek ima akcije u dva kluba iz istog ranga, usledila je oštra kazna.

Savidis je tokom istrage tvrdio da ljudi iz Olimpijakosa ne govore istinu, ali su nadležne institucije došle do suprotnog otkrića.

Oduzimanje sedam bodova je i blaga kazna, jer po pravilniku za takav prekršaj sledi izbacivanje iz Lige. Fudbalski savez Grčke se spremao za takav potez, a onda su na ulice Soluna izašle na hiljade pristalica PAOK-a, pa se na kraju umešala i Vlada Grčke.

Videvši da bi radikalna, ali pravilinkom propisana kazna mogla da izazove i državne nemire, sankcija je znatno ublažena.

PAOK i Ksanti igrali su odmah posle pobede Olimpijakosa u Solunu (1:0). Crno-beli su bili gosti i nisu uspeli da pobede (1:1). Utakmica je produžena za deset minuta. Ksantiju je, inače, oduzeto, čak 12 bodova.

Slede žalbe…

Olimpijakos dve sezone nije bio šampion Grčke.

Možda će vas zanimati







Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC