• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinović: pred Mladost: Svaka naredna utakmica je sve teža

Autor mondo.ba/Fena

"Svaka naredna utakmica će biti teža, tako da nam je ova utakmica teža nego prve dvije", opozorio je trener Sarajeva VInko Marinović pred duel sa Mladosti Doboj Kakanj.

 Marinović pred Sarajevo - Mladost DK -  Izvor: FENA/Hazim Aljović

Fudbaleri Sarajeva u 22. kolu Premijer lige BIH, posljednjem u prvom dijelu prvenstva, u subotu na Koševu dočekuju ekipu Mladosti iz Doboj Kaknja.

Ekipa koju s klupe vodi Vinko Marinović zauzima prvu poziciju s tri boda prednosti nad gradskim rivalom Željezničarom i cilj im je da u posljednju trećinu prvenstva uđu s prve pozicije, za što će im biti potrebna pobjeda u sutrašnjem meču.

Možda će vas zanimati

 Iako igraju protiv ekipe iz donjeg dijela tabele, u taboru Sarajeva najavljuju maksimalno ozbiljan pristup.

"Jako bitna utakmica za nas kako bismo ostali na prvom mjestu nakon prvog kruga i nadam se da ćemo to sutra uspjeti i ostvariti. Ne potcjenjujem nijednu ekipu. Što se mene tiče, rekao sam to i igračima, svaka naredna utakmica će biti teža, tako da nam je ova utakmica teža nego prve dvije i to maksimalno ozbiljno moramo shvatiti. Mladost je odigrala dobro protiv Širokog, znala je napraviti dosta problema i drugim ekipama, imaju kvalitet, tako da moramo dati maksimum i biti na zavidnom nivou ako želimo ostvariti povoljan rezultat", rekao je Marinović.

Kada su u pitanju nastupi u ovom dijelu prvenstva, trener Sarajeva je zadovoljan, ali ističe da još ima mjesta za napredak.

Osvrnuo se i na igre Tina Sušića koji je početkom proljetnog dijela prvenstva došao u Sarajevo kao veliko pojačanje, navodeći da je zadovoljan njegovom igrom, uzimajući u obzir da nije prošao kompletne pripreme s timom. Međutim, i od njega očekuje da u nastavku sezone pokaže svoj puni kvalitet.

Kada su u pitanju izostanci, Marinović ističe da neće moći računati na Handžića koji je bolestan kao i Šerbečića zbog tri žuta kartona, dok je upitan nastup Sušića.

Izvor: FENA/Hazim Aljović

Prvotima  Sarajeva Amar Rahmamović također ističe da ekipa u utakmicu mora ući maksimalno ozbiljno.

“Raduje me da je atmosfera odlična i da se igra jako dobro što nam je motiv za dalje. Ja sam igrao dobro, ali i cijela ekipa igra dobro te nastojima da iz dana u dan budemo bolje”, rekao je Rahmanović.

Duel Sarajeva i Mladosti igra se u subotu od 18 časova na Koševu.

PLBIH, 22. kolo

Subota

Radnik – Zvijezda 09 15.00
Sloboda – Čelik
Sarajevo – Mladost DK 18.00

Nedjelja

Velež – Borac 14.30
Široki Brijeg – Zrinjski 18.00
Željezničar – Tuzla siti

TABELA: Sarajevo 42, Željezničar 39, Zrinjski 37, Borac 36, Tuzla siti 35, Radnik 31, Široki Brijeg 31, Velež 29, Mladost DK 18, Sloboda 18, Čelik 12, Zvijezda 09 8

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC