• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zrinjski u naletu pred hercegovački derbi: Nastaviti pobjednički niz!

Autor mondo.ba/Fena

U prve tri utakmice proljećnog dijela sezone Mostarci su upisali isto toliko pobjeda

 Premijer liga BiH 22. kolo Široki Zrinjski Mladen Žižović Izvor: FENA/Mario Obrdalj

Nakon tri uzastopne pobjede i plasmana u polufinale Kupa BiH, fudbaleri Zrinjskog u nedjelju, 8. marta, gostuju na ''Pecari gdje ih u 22. kolu Premijer lige BiH dočekuje Široki Brijeg.

Možda će vas zanimati

Trener Zrinjskog Mladen Žižović kazao je kako očekuje tešku i neizvjesnu utakmicu.

''Znamo da je Široki drugačija ekipa kad igra na domaćem terenu u odnosu na gostujuće utakmice, silni su, ali dobro smo ih analizirali i pokušaćemo doći do nova tri boda koja će nam donijeti još više samopouzdanja kojeg itekako imamo. Široki je jako kvalitetan u svim linijama, ali i mi smo'', rekao je Žižović na konferenciji za novinare.

Dodao je kako serija od tri pobjede njegove ekipe na startu proljetnog dijela sezone dodatno podiže cijelu ekipu.

''Naša mala prednost je što smo na sjajan način otvorili ovu polusezonu. S druge strane, Široki se možda psihički istrošio u utakmici Kupa BiH odigranoj prije dva dana, imali su i seriju jedanaesteraca, iako su se i oni vjerovatno napunili samopouzdanjem u prethodne dvije-tri utakmice. Imaju nekih kadrovskih problema, ali ne zamaramo se previše time, maksimalno smo fokusirani na našu ekipu'', istakao je Žižović.

Što se tiče raspoloživih igrača, Žižović navodi kako su spremni skoro svi osim Tonija Tipurića.

''Nemanja Bilbija i Miloš Filipović su u takvom ritmu da vjerovatno ne bi igrali da je utakmica danas, ali imamo 48 sati do derbija i nadamo se kako će svi biti spremni. Nakon duže vremena imam 22 igrača na raspolaganju i to je pokazatelj da su momci posvećeni i da rade dobro'', kazao je Žižović.

Strateg "plemića" osvrnuo se i na kup utakmicu u kojoj je Zrinjski u srijedu pobijedio Tuzla siti rezultatom 2:1, istakavši kako je njegova ekipa zasluženo prošla dalje.

''Mislim da smo dominirali kroz cijelu utakmicu, Tuzla siti napravio je samo jednu priliku u svih 90 minuta, ali ušli smo u neku nervoznu završnicu u kojoj smo dozvolili protivniku da postigne pogodak. U toj konfuziji bili smo nekih deset minuta, ali smo u posljednjih 15 minuta stvorili pritisak i zasluženo prošli dalje. Nadam se kako ćemo doći do samog kraja i osvojiti Kup BiH. Imamo širok kadar igrača i bitno je da svi ti igrači hvataju formu s obzirom da ih je nekoliko duže vremena bilo van stroja'', rekao je Žižović.

Trener Zrinjskog je dodao će jednaku pažnju posvetiti i kupu i prvenstvu, ističući kako "dupla kruna" nije nemoguća misija.

PLBIH, 22. kolo

Subota

Radnik – Zvijezda 09 15.00
Sloboda – Čelik
Sarajevo – Mladost DK 18.00

Nedjelja

Velež – Borac 14.30
Široki Brijeg – Zrinjski 18.00
Željezničar – Tuzla siti

TABELA: Sarajevo 42, Željezničar 39, Zrinjski 37, Borac 36, Tuzla siti 35, Radnik 31, Široki Brijeg 31, Velež 29, Mladost DK 18, Sloboda 18, Čelik 12, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

prodaja

Daće im Široki ovu utakmicu kako bi nastavili trku za titulu, a oni će Širokom prodati Kup ako budu u prilici, jer je to jedini način da se Široki domogne evrope

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC