• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Trener i kapiten Širokog složni: Možemo da pobijedimo Zrinjski!

Autor mondo.ba/Fena

''Jedva čekamo da istrčimo na teren u nedjelju i pokažemo šta znamo'', rekao je kapiten Širokobriježana Dino Ćorić

 Premijer liga BiH 22. kolo Široki Zrinjski najava Izvor: FENA/Ivan Crnjac

22. kolo Premijer lige BiH, posljednje prije početka trećeg, odlučujućeg kruga, ponudiće okršaj Širokog Brijega i Zrinjskog.

Možda će vas zanimati

Trener Širokog Brijega Toni Karačić i kapiten Dino Ćorić, najavljujući hercegovački derbi istakli su da se nadaju pobjedi te dodali da takav rasplet nije nerealan.

''Za nedjeljnu utakmicu protiv Zrinjskog pripremamo se kao i za svaku drugu. Ipak, ova ima malo veću draž jer je u pitanju hercegovački derbi, najveći derbi u Hercegovini, pa očekujem da će se ekipa u skladu s tim i ponašati'', rekao je trener Toni Karačić na konferenciji za medije u petak.

Govoreći o igračima na koje može računati, Karačić ističe da ozlijeđenih u klubu trenutno nema, a Petar Franjić, čiji je nastup bio upitan, do nedjelje bi trebalo da bude spreman.

''Očekujem dobru atmosferu, nadam se da ćemo mi biti spretniji i na kraju doći do pobjede koja bi nam jako puno značila'', rekao je strateg "plavo-bijelih".

Optimističan je i kapiten Dino Ćorić, koji blagu prednost daje Širokom zbog uloge domaćina.

''Široki može do pobjede nad Zrinjskim. To je derbi, tu nema favorita, ali mi igramo kući, tako ćemo se i postaviti i, vjerujem, na kraju slaviti s našim navijačima. Jedva čekam nedjelju da istrčimo i da pokažemo šta znamo'', poručio je Ćorić.

Govoreći o trenutnoj formi obje ekipe, Karačić je istakao da ga ne zabrinjavaju tri uzastopne pobjede Zrinjskog na startu proljećnog dijela sezone, podsjetivši na sličnu situaciju jesenas kada je Široki slavio u Mostaru rezultatom 1:3 i prekinuo niz od tri vezane pobjede "plemića".

Optimizam fudbalerima Širokog Brijega daje i pozitivan omjer u posljednjih deset hercegovačkih derbija u kojima su "olavo-bijeli" slavili pet puta, "plemići" dva puta, a s takvom pozitivnom serijom, smatra Karačić, psihološki je lakše ući u derbi.

Zrinjski trenutno ima 37 bodova i treći je na prvenstvenoj tabeli, dok je Široki sa šest bodova manje sedmi.

Utakmica 22. kola Premijer lige BiH igra na stadionu ''Pecara'' u Širokom Brijegu, u nedjelju, 8. marta, od 18 časova uz direktan prenos na TV Arenasport.

PLBIH, 22. kolo

Subota

Radnik – Zvijezda 09 15.00
Sloboda – Čelik
Sarajevo – Mladost DK 18.00

Nedjelja

Velež – Borac 14.30
Široki Brijeg – Zrinjski 18.00
Željezničar – Tuzla siti

TABELA: Sarajevo 42, Željezničar 39, Zrinjski 37, Borac 36, Tuzla siti 35, Radnik 31, Široki Brijeg 31, Velež 29, Mladost DK 18, Sloboda 18, Čelik 12, Zvijezda 09 8.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC