• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Od Adžegunlea do "Teatra snova" - Nismo jeli, ali smo gledali Junajted!

Autor mondo.ba

Napadač "đavola“ ispričao kako su on i braća u getu nigerijskog Adžegunla novcem za hranu plaćali da gledaju utakmice Mančester junajteda.

 Odion Igalo - Od Adžegunlea do "Teatra snova" - Nismo jeli, ali smo gledali Junajted! Izvor: DEAN MOUHTAROPOULOS/GETTY IMAGES EUROPE, Getty Images/Dean Mouhtaropoulos

Odion Igalo u finišu zimskog prelaznog roka stigao je na Old Traford iz kineskog Šangaj Šenhua i za kratko vrijeme pokazao da je zaista pojačanje u napadu.

Nigerijski napadač dolaskom u Mančester junajted ispunio je san, a ističe da je to kod njega ima i bukvalno značenje i da je za njega engleski klub bio san, zbog koga je često i gladovao.

“Znam da mnogi fudbaleri kada dođu u neki klub kažu da su ispunili svoj san. Poštujem to, ali moj slučaj je drugačiji. Onaj ko me poznaje još od kad sam bio dječak, zna da smo moja braća i ja navijali za Mančester junajted. Plaćali bismo da gledamo Mančester junajted kako igra. U Nigeriji morate imati sportske kanale da biste to gledali, ali ne mogu si to svi priuštiti. Moji roditelji nam nisu mogli to priuštiti, tako da to morate platiti u centrima za gledanje utakmica. plaćali smo da gledamo“, rekao je Igalo u razgovoru sa Skaj Sports i dodao:

“Odrastao sam u Adžegunleu, koji je poput geta i tamo je bilo jako teško živjeti. Kada bi došao vikend, svi su bili uzbuđeni, jer su željeli gledati kako igra Mančester junajted. Štedjeli smo novac koji su nam davali za užinu u školi. Štedjeli bi malo po malo i kad dođe vikend, svi su spremni. Imaš svoj dres i opereš ga prije vikenda. Obučeš ga i odeš u centar za gledanje i tamo bude ludnica. Neki drugi navijači žele da Mančester junajted izgubi, a ja želim da pobijede. Onda počnu svađe, vikanje, vrištanje i sve to“.

Igalo je dodao da je u malim prostorijama za gledanje utakmica znalo biti i po 200 ljudi, te ističe da kada se danas svega toga sjeti samo se nasmije i pomisli:

“Od Adžegunlea do 'Teatra snova'. Za mene je to sjajan trenutak i zaista uživam. Ovo su najsrećniji trenuci u mom životu. Igram za tim iz mojih snova, tim za koji sam navijao kada sam bio dijete“, istakao je nigerijski fudbaler.

Odlični 30-godišnji napadač od dolaska u Mančester junajted upisao je šest nastupa i postigao tri gola. Prethodno je tokom karijere igrao za nigerijske klubove Prajm i Džulijus Berger, a zatim je otišao u Evropu. Prvo je nastupao za norveški Lin, da bi potom nosio dres Udinezea, Granade, Ćezene i Votforda, odakle je 2017. godine otišao u kineski Čangun Jatai. Na Old Traford je stigao januara ove godine na pozajmicu iz Šangaj Šenhua. Za reprezentaciju Nigerije odigrao je 35 utakmica i postigao 16 golova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC