• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I u Čileu alarm za uzbunu: Tri reprezentativca idu u karantin

Autor mondo.ba

Dvojica nastupaju u Seriji A, a jedan u Primeri

 Čile koronavirus tri reprezentativca karantin Izvor: Felipe Oliveira/Getty Images South America

Slučajevi zaraze koronavirusom registrovani su u mnogim zemljama širom svijeta, a u ovom trenutku je najkritičnije u Italiji, gdje je, odlukom Vlade, cijela država u karantinu i gdje su mečevi Serije A otkazani najmanje do trećeg aprilskog dana.

Stoga i ne treba da čudi odluka čileanskog fudbalskog saveza, koje planira da napadača Intera Aleksisa Sančeza i vezistu Bolonje Garija Medela stavi u karantin pred mečeve kvalifikacija za Mundijal 2022, koji ovu selekciju očekuju 26. marta i 1. aprila protiv Urugvaja i Kolumbije.

Možda će vas zanimati

S obzirom da teška situacija po pitanju koronavirusa vlada i u Španiji, u karantin će i fudbaler veznog reda Barselone Arturo Vidal.

''Ne pravimo razliku između profesija ljudi jer na ovaj virus niko nije imun'', rekao je ministar zdravlja ove zemlje Džejmi Manalih, a prenio tamošnji dvevni list Emol.

''U stvari, karantin koji je odredila italijanska Vlada vrijedi za svakoga. Da li igrači žele da budu u kućnom karantinu ili zajedno sa ostatkom ekipe na stadionu 'Huan Pinto Duran', to će se odlučiti'', dodao je čileanski ministar.

Kako rekosmo, mečeva u najjačem rangu italijanskog fudbala neće biti do 3. aprila, dok će se u Primeri utakmice igrati bez prisustva gledalaca, baš kao i na revanš utakmici osmine finala Lige šampiona, u kojoj će se sljedeće srijede sastati Barselona i Napoli.

Zbog opasnosti od širenja koronavirusa, odgođene su dvije utakmice osmine finala Lige Evrope, u kojima je trebalo da se sastanu Inter i Hetafe, te Sevilja i Roma.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC