• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jagodić: Više nema popravnog!

Autor mondo.ba

"Ako želimo u Evropu moramo da pobjeđujemo", poručio je trener banjalučkog Borca Vlado Jagodić pred duel sa Slobodom iz Tuzle.

 FK BOrac Vlado Jagodić - Nema više popravnog - za Evropu moramo da pobjeđujemo Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Banjalučki Borac treći dio sezone otvoriće utakmicom protiv Slobode iz Tuzle.

Crveno-plavi će pokušati da prekinu crnu seriju od tri prvenstvena meča bez pobjede i upišu prvu pobjedu u petom mandatu Vlade Jagodića na klupi Borca.

Možda će vas zanimati

 "Paklena sedmica je iza nas, tu su tri vezana poraza protiv jakih ekipa gdje igrači nisu ostavili povoljan utisak, ali svjestan sam šta sam preuzeo. Još pred put u Mostar rekao sam da Borac ima kvalitet i iskustvo za sami vrh i da ova ekipa realno može da napravi ono što je cilj – a to je Evropa po svaku cijenu. I nakon poraza ne mijenjam mišljenje, izuzev što sam razočaran time kako smo odigrali. Detektovali smo te stvari i nadam se da ćemo ih kroz naredna dva, tri dana riješiti i da ćemo biti spremni protiv Slobode“, rekao je Jagodić.

Slijedi meč sa Slobodom u nedjelju od 16 časova koji će se zbog pojave koronavirusa igrati pred praznim tribinama Gradskog stadiona u Banjaluci.

"Ulazimo u posljednju trećinu prvenstva i više nema popravnog! Ako želimo u Evropu moramo da pobjeđujemo. Poslije negativne serije zašto ne bismo napravili pozitivnu?“

Sigurno je da je ekipa Borca uzdrmana poslije samo boda u tri utakmice Premijer lige BIH i poraza od Željezničara u Kupu, ali Jagodić vjeruje da Borac može da se trgne.

"Rekao sam igračima da dignu glavu i da shvate da su ovdje zato što vrijede i zato što mogu da donesu rezultat. Zašto su negativni rezultati, zašto nisu odigrali kako treba? Iskusna ekipa to treba brzo da promijeni. Mislim da ćemo u što kraćem periodu riješiti ovo i naći dobitnu kombinaciju. Nema kažnjenih, imaću širi izbor igrača“, rekao je Jagodić.

On ističe da Borac mora da ide utakmicu po utakmicu.

"Mi ćemo gledati svaku narednu. Računati unaprijed nije dobro. Uzimajući u obzir da smo u negativnom trendu najbtnije je sljedeću pobijediti. Znam da ima grča, vidi se to kod igrača, svjesni su i oni da nisu pružili ono to mogu i ja se nadam da ću ih probuditi i da će pružiti protiv Slobode ono najbolje. Od utakmice sa Slobodom razmišljaćemo o narednom protivniku, Čeliku. A moja želja je da do reprezentativne pauze napravimo bar zadovoljavajući priključak, a onda na pauzi da odradimo prave stvari koje planiram da uradim, jer ova ekipa ima resusrse  da može igrati bolje, biti efikasnija i boriti se za sami vrh“, istakao je Jagodić.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC