• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Au, Solskjer "opleo" po Murinju: Mnogo sam morao da mijenjam u Junajtedu!

Autor mondo.ba

Menadžer Mančester junajteda Ole Gunar Solskjer smatra da je "trebalo mnogo toga da se promijeni" nakon što je naslijedio Žozea Murinja na klupi "crveni đavola" i insistira na tome da ne žali poput Portugalca za povrijeđenim igračima.

 Ole Gunar Solskjer o svom prethodniku Žoze Murinju u Mančester junajted Izvor: Gulliver/Getty images, Stu Forster

Uoči utakmice sa Totenhemom u nedjelju, koja je kao i cijela Premijer liga otkazana danas do 4. aprila zbog pandemije koronavirusa, Solskjer je u prethodnom međusobnom dvoboju sa Sparsima odbacio komentare Murinja da je Junajted lošiji ove sezone nego dok je portugalski stručnjak bio menadžer.

"Radije ne bih govorio o drugim timovima i ostalim ekipama menadžera", rekao je Norvežanin, koji je u decembru 2018. godine preuzeo ekipu od Murinja.

Možda će vas zanimati

Tada je tvrdio da je "pravi čovjek za posao" jer je odgojen upravo na "Old Trafordu", a sada je u izjavi za "Dejli Mejl" podvukao da su promjene "Murinjove igre" bile neophodne.

"Osjetio sam da treba mnogo toga da promijenim. Potpisali smo četvoricu igrača i izgubili poprilično puno, a promovisali iznutra, mnogo mladih. Ne znam koliko dramatične su bile te promjene. Mislim da nije dramatično za ekipu i one koji su bili ovdje. Trebali smo određene dijelove u slagalici i oni su uspjeli. Ne radi se samo o taktici, već o igračima. Imam sjajan stručni štab. Imam filozofiju za koju mislim da je dostojna ovog kluba. Ja sam 'crveni' i mislim da znam što treba ovom klubu. Vjerujem da napredujemo i da smo na putu kojim Junajted mora ići. U različitim klubovima postoje različite kulture i različiti načini postupanja, i ja vjerujem u način na koji to sada radimo u Mančesteru. Ne vjerujem u sve što smo radili prije, ali trenutno vjerujem u ono što radimo. Mislim da sam pravi čovjek, ali neću sjediti ovdje i razgovarati o tome. Dokaz je rezultat na kraju dana".

U prvom međusobnom duelu, Solskjer je bio uspješniji od Murinja na "Old Trafordu" rezultatom 2:1 pogocima Markusa Rašforda, dok je strijelac za londonski tim bio Dele Ali.

Totenhamova sezona krenula je za lošije s Murinjom, koji je trenutno bez pobjede u posljednjih šest utakmica. Navijači Junajteda prepoznaće buku koju u javnosti pravi portugalski trener zbog kukanja kako nema napadače zbog odsutnosti Herija Kejna i Son Hong-Mina.

Murinjo se dok je sjedio na klupi Junajteda takođe žalio i na nedostatak Pola Pogbe i Markusa Rašforda, ali Norvežanin to ne želi da radi.

"Aha, ali ne govorim o njima dvojici, zar ne? Želim da se fokusiram na one igrače koji mogu da igraju. Takve situacije su šansa da se novi igrači bore za mjesto u ekipi. To je dio fudbala ako imate povrijeđene igrače. Uspjeli smo dosta da uradimo i bez nekih najboljih fudbalera ove sezone".

Junajtedu trenutno zaostaje tri boda u odnosu na Čelsi, koji je na četvrtom mjestu odnosno poziciji koja vodi u Ligu šampiona naredne sezone.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC