• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dejan Stanković: Miha mi mnogo pomaže, ali moraš ti ovaj posao sam!

Autor Milutin Vujičić

"Obožavam da gledam filmove i serije. Upravo sam završio Černobilj, gledao sam pet epizoda u deset dana!", rekao je Dejan Stanković u zanimljivom intervjuu na TV Prva.

 Dejan-Stankovic-intervju-TV-Prva-licno-nezvanicno-Sinisa-Mihajlovic Izvor: MN PRESS - ARHIVA

Neposredno pre nego što će u Srbiji biti proglašeno vanredno stanje zbog pandemje korona virusa, trener Crvene zvezde Dejan Stanković dao je zanimljiv intervju za TV Prva.

U emisliji "Lično nezvanično", otkrio je detalje iz dosadašnjeg dela trenerske karijere, ali se prisetio i nekih detalja iz igračkih dana koji su ga formirale kao ličnost, ističući da mu fudbal nije dosadio ni posle tri decenije...

Možda će vas zanimati

To potvrđuje i podatak da dolazi oko tri sata ranije na treninge.


"Volim sportski ambijent, svlačionicu… Nije mi dosadilo. Imao sam tu pauzu kada sam završio fudbal - samo godinu dana. Posle toga sam radio u Udinama, to mi dosta znači, pa onda i UEFA gde sam mnogo naučio, kao i u Interu. Ostao sam u fudbalu i nisam se mnogo udaljio, znam šta sam izvukao iz tih iskustava. Ja sam, naglašavam, trener početnik!", objasnio je trener Crvene zvezde.

Kako je došlo do toga da baš Dejan Stanković nasledi Vladana Milojevića? Zvezdan Terzić otkrio je na promociji da je bio dovoljan jedan telefonski poziv...

"Mi imamo fenomenalan odnos. To tako mora da funkcioniše. Terzića i Mrkelu znam godinama, dugo smo svi u fudbalu, debitovao sam protiv Terzića kada je igrao za OFK Beograd. To je čist i direktan odnos, mora tako da bismo stigli do cilja, a to je da budemo najbolji".

"Pre godinu dana da mi je neko rećao da ću biti ovde - ne bih mu verovao. Pozvali su me na jedan razgovor da vide da li imam ideje i taj sastanak je prošao mnogo dobro… Pričali smo sat vremena i krenuo sam ka Beogradu. Imali smo dugačke sastanke da vidimo i došli jedni do drugih. Nasledio sam to što mi je Miloje ostavio, jeste to veliki teret, ali nema bez toga ništa u Zvezdi".


Stanković je istakao da mu nekada više znače ljudski kvaliteti nego igrački, a otkrio je i šta svojim igračima jedino ne može da oprosti.

"Ne tolerišem nezalaganje, možeš da odigraš loše, da se pogreši sto pasova, ali da pristup bude loš i da tvoj pristup i nezalaganje bude ispod onoga što traži ekipa - to ne podnosim. Moraš da izgaraš na terenu, pa iako ti pas ne ide… Glava je najbitnija", objasnio je Stanković.

O fudbalu je mnogo naučio od svog nekadašnjeg saigrača, sada prijatelja i kuma - Siniše Mihajlovića.

"Miha mi mnogo pomaže, mi smo u stalnom kontaktu, znače mi njegove reči, njegova podrška i saveti, ali moraš ti to sam. Kad si sam u svlačionici - to su tvoje odluke. Siniša je sada dobro, hvala Bogu najteži period je prošao i sada je pun snage i volje. Nikada ne odustaje… Ne krijem da mi je kao drugi otac. Mnogo mi je pomogao kada sam došao u Italiju, tako je došlo i do kumstva", kazao je Stanković i otkrio neke detalje iz privatnog života.

Izvor: Mondo/ Stefan Stojanović

BEOGRAD NA VODI?

"Ovo zaista fenomenalno izgleda, daje pravu lepotu Beogradu, to se lepo vidi s mosta. Jedan veliki i lep Beograd. Ima u Beogradu šta da se vidi...", kazao je Stanković koji je dodao da je preporučio već dosta toga svojim Italijanima iz stručnog štaba, a da se njima naročito dopada sam grad - i hrana, po čemu smo i inače poznati, pa čak i onima koji dolaze iz Italije....

Kazao je da ga noćni život ne zanima, tek večera sa prijateljima u omiljenom Beogradu, a posle teškog dana na "Marakani" našao je način i kako da se opusti.

"Gledam filmove! Veliki sam filmadžija, takođe dosta gledam serije. Gledao sam baš Černobilj skoro. Ne bindžujem, želim da duže traje, meni je recimo serija od pet epizoda trajala deset dana", naveo je Stanković i dodao da su njegovi roditelji naročito srećni što je ponovo tu.

Ima i rituale vezane za utakmice...

"Pre nego što odem u karantin odem u crkvu, to mi je takođe falilo. Svako radi na svoj način i kako oseća. Derbi smo recimo lepo spremili, imao sam više frke pred manje utakmice, tu možeš da se odbiješ od protivnika. Nikad nikog nisam potcenio, ali… Kada dođu velike utakmice svi daju više od sebe. Njih se ne bojim!", zaključio je Stanković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC