• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Koronavirus je mračno zlo, a Englezi ga potcjenjuju!"

Autor mondo.ba

Legendarni Đanfranko Zola u intervjuu za "Gazetu delo Sport" govorio o aktuelnoj situaciji i problemima sa širenjem virusa.

 Đanfranko Zola Koronavirus je mračno zlo, a Englezi ga potcjenjuju! Izvor: Gulliver/Getty images/Stu Forster

Legenda Čelsija i italijanskog fudbala Đanfranko Zola u intervjuu za "Gazetu delo Sport" pričao je o trenutnom stanju u Evropi i svijetu, borbi sa koronavirusom i uticajem zaraze na kompletan sport, naročito u Italiji koja je jedna od žarišta širenja bolesti.

"Virus se prikrada, on je mračno zlo. Može da nas zgrabi i ne pušta. Opasnost od zaraze je realna stvar za sve", rekao je Zola.

Možda će vas zanimati

"Sada je vrijeme da budemo odgovorni, individualno i kolektivno. Ipak, čini mi se daje situacija ovdje u Engleskoj potcijenjena", upozorava italijanski stručnjak.

Za razliku od njegove Italije, koja je u potpunom karantinu, dijametralno suprotna situacija je u Engleskoj.

"Ne želim da širim strah, ali suočavamo se sa pandemijom. Ovdje u Londonu vidim otvorene pabove, restorane i prodavnice. Trgovi i ulice su prepuni i sve izgleda normalno. Za razliku od njih, Italija prolazi kroz jednu od najtežih situacija u poslijeratnom periodu."

Zatim se osvrnuo na stanje na Apeninima.

"Moramo biti strpljivi. Pratim stanje u Italiji i vidim da se rade dobre stvari u pravo vrijeme. Ali, Premijer liga prekinuta je prije tek nekoliko dana, dok je na utakmici Liverpul - Atletiko Madrid prisustvovalo 70.000 gledalaca. Postoje sada drugi prioriteti koje je potrebno braniti. Čitam i gledam vijesti i vidim da je situacija na sjeveru Italije veoma ozbiljna. Odgovarajuće procjene moraće da se izvrše", jasan je Zola.

Sve je izvjesnije da će EURO 2020 biti prolongiran, a veliko je pitanje šta će biti sa domaćim ligama i kako će se završiti takmičenja.

"Komplikovano je sada planirati nešto. S obzirom šta naučnici pričaju o inkubaciji i širenju virusa, teško da će turnir biti održan u planiranom terminu. Roberto Manćini imao je vremena i složio je sjajnu grupu koja želi trofej. Sreo sam se sa Đanlukom Vialijem u Londonu i trebalo je da se vidimo opet na prijateljskom meču između Engleske i Italije. Italijani su motivisani, imaju jasne ideje i podmladili su tim, tako da sam siguran da će biti nagrađeni za sve", zaključio je Zola.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC