• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istorijski EURO u neparnoj godini: Jedinstvo Evrope, pomoć od ostalih!

Autor mondo.rs

Aleksandar Čeferin bio je veoma zadovoljan poslije istorijskog sastanka sa članicimama UEFA. Pomoć od FIFA i KOMENBOL-a.

 EURO-Aleksandar-Ceferin-odluke-UEFA Izvor: PS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

EURO će se igrati naredne godine, a sva prekinuta takmičenja, odnosno nacionalni šampionati, i međunarodni kupovi, koji se održavaju pod pokroviteljstvom UEFA, biće dovršena tokom narednog ljeta. To su ukratko najvažnije informacije i odluke sa sastanka putem konferencijske veze 55 članica Evropske fudbalske unije, koji je održan u utorak.

Predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin izjavio je da je ponosan na sve ljude iz svijeta fudbala.

Možda će vas zanimati

"U ovakvim trenucima fudbalska javnost mora da pokaže odgovornost, jedinstvo i solidarnost. Zdravlje navijača, igrača i osoblja je u prvom planu i ja sam ponosan na reakciju mojih kolega širom Evrope, svi su prepoznali da moraju da se žrtvuju za uspjeh. Fudbal je pokretačka snaga, ideja da jedan ovakav festival bude proslavljen na praznim stadionima, sa opustošenim fan zonama i dok je cijeli kontinent u izolaciji nije mogla da bude prihvaćena. Pokazali smo jedinstvo i solidarnost, svrha i cilj ispred profita", rekao je Čeferin, a prenosi sajt UEFA.

Prvi čovjek evropskog fudbala se zahvalio predsjedniku južnoameričke federacije Alehandru Domingezu i KONMEBOL-u, koji su odlučili da odlože Kopa Amerika, pa će klubovi u Evropi moći da imaju na raspolaganju sve igrače za završetak sezone.

"Hvala i predsjedniku FIFA, Đaniju Infantinu, koji je obećao da će FIFA učiniti sve da bi novi kalendar bio fukcionalan. Fudbal je u vrijeme najveće krize pokazao svoju najbolju stranu, otvorenost, solidarnost i toleranciju", istakao je Čeferin.

Srbija će se u polufinalu plej-ofa Lige nacija, a za plasman na EURO 2021 sastati sa Norveškom.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC