• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zadovoljan i FSS: Pozdravi od UEFA za Kokezu i Blana

Autori Tanjug Autori Vladimir Sukdolak

Gensek FSS Jovan Šurbatović je poslije diskusije preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija, rekao je da su donijete najbolje moguće odluke.

 Jovan-Surbatovic-UEFA-korona-virus Izvor: MN PRESS

Predsjednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza i potpredsjednik Marko Pantelić zaraženi su korona virusom, zbog kojeg je širom planete došlo do odlaganja i otkazivanja brojnih sportskih takmičenja. Velike posljedice usljed pandemije Covid-19 trpi i UEFA, koja je u utorak održala konferencijsku vezu sa svojih 55 članica, a Srbiju je predstavljao generalni sekretar FSS Jovan Šurbatović.

Odluke su jasne - završnice nacionalnih šampionata, Lige šampiona i Liga Evrope održaće se tokom ljeta, dok će Evropsko prvenstvo biti pomjereno za narednu godinu.

Možda će vas zanimati

Šurbatović je poslije diskusije preko video-konferencije sa čelnicima UEFA i ostalih nacionalnih asocijacija, rekao je da su donijete najbolje moguće odluke.


"Sastanak je protekao u otvorenoj i konstruktivnoj atmosferi. Svi smo pohvalili riješenost UEFA da sasluša stav predstavnika svih nacionalnih asocijacija i da tek poslije toga donese konačnu odluku. I dalje postoji sedam različitih scenarija u zavisnosti od razvoja situacije sa korona virusom, ali svi smo izrazili nadu da će pandemija uskoro biti završena i da će se lopta ponovo zakotrljati širom svijeta", izjavio je Šurbatović za sajt FSS.

Kako je naveo, predsjednik Čeferin je posebno pozdravio predsjednika Saveza Slavišu Kokezu, a svi učesnici konferencije su njemu i predsjedniku FS Švajcarske Dominiku Blanu poželjeli što brži oporavak.

"Pomjeranje kalendara automatski znači da se otkazuje prijateljska utakmica sa Rusijom, planirana za 6. jun ove godine. Mi sa Rusima imamo čvrst ugovor i sasvim je izvjesno da ćemo tu utakmicu odigrati u nekom drugom terminu. Sada je najvažnije da svi zajedno pratimo dalje instrukcije naše Vlade i čelnika UEFA i da pomognemo da se situacija sa koronavirusom dovede u normalu. Na kraju krajeva, da se steknu uslovi i za tu baraž utakmicu sa Norveškom", poručio je Šurbatović.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC