• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fudbal svuda stoji, ali u ovoj zemlji se igra!

Autor mondo.rs

U danu kada su čak i Turci prekinuli prvenstvo, Belorusi su započeli novo.

 Belorusija-pocela-prvenstvo-uprkos-korona-virusu-koji-je-paralisao-Evropu Izvor: Getty Images/Mike Hewitt, Mike Hewitt/Getty Images Europe

U trenutku kada ceo evropski fudbal stoji i nema naznaka kada bi mogao da bude nastavlje, Belorusi su otišli na drugu stranu! Oni su danas počeli prvenstvo!

Evropsko prvenstvo je pomereno, evropska takmičenja će se igrati duže nego što je planirano, a pitanje je da li će se i kako završiti fudbalska prvenstva u Evropi. Beloruse to ne može da uplaši.

Možda će vas zanimati

Prethodno prvenstvo u Belorusiji je završeno 1. decembra, a nakon više od decenije BATE Borisov nije osvojio titulu. Sa mesta šampiona ih je skinuo dinamo Brest, koji će u tek započetom takmičenju braniti titulu.


Oni nisu igrali danas, ali bivši i dugogodišnji šampion jeste. Ekipa BATE Borisova je gostovala Energetiku u Minsku i pretrpela poraz (3:1)! Isto se, ali na svom terenu, desilo Šahtjoru iz Soligorska, trećeplasiranoj ekipi iz prethodnog šampionata. Njih je savladao Žodino (0:1).

Dva gola za ekipu Energetika je postigao Uzbekistanac Jakšibajev, dok je tačku na meč postavio crnogorski vezista Dušan Bakić. Počasni gol za BATE Borisov postigao je Skaviš, ali to nije bilo dovoljno. Ceo meč je odigrao bivši igrač Vojvodine Nastić, dok je Nemanja Milić ušao sa klupe.

Šahtjor iz Soligorska je u postavi imao Nikolu Antića koji je izašao iz igre i Igora Ivanovića koji u nju nije ulazio, a na domaćem terenu je priredio šok svojim navijačima. Gosti su preko mladog Brazilca Gabrijela Ramosa stigli do pobede u samom finišu utakmice.

Fudbalsko prvenstvo Belorusije se nastavlja sutra, kada su na programu još dve utakmice. Šampion iz Bresta će od 16:00 dočekati Smoleviči, dok će njihov imenjak iz Minska igrati protiv Ruk Bresta dva sata kasnije.

Prvo kolo beloruske sezone će trajati i tokom vikenda, a za subotu i nedelju su zakazane po dve utakmice. Kada drugog fudbala nema ili ima jako malo, ova lika dođe kao melem na ranu ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svetu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC