• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako Borčevi "stranci" provode vrijeme bez fudbala

Autori mondo.ba Autori Glas Srpske

Iako je Premijer liga BiH privremeno prekinuta, a nema ni treninga, kompletan igrački kadar banjalučkog premijerligaša ostao je u gradu na Vrbasu.

 Ovako Borčevi "stranci" provode vrijeme bez fudbala Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Problemi sa koronavirusom nisu zaobišli ni sportske kolektive, pa su prekinuta sva takmičenja u BiH.

Stvorilo je to brojne neprijatnosti svim sportistima, naročito onima kojima adresa prebivališta nije u BiH, a takvih je u banjalučkom Borcu pet.

Možda će vas zanimati

Borčevi "stranci" na raznorazne načine nastoje da iskoriste novonastalu situaciju, zbog koje je prekinuta Premijer liga BiH, ali i trenažni proces.

"Tačno sam u duplom problemu, niti imamo treninge, niti mogu kući u Beograd. Mislim, svi smo u istoj situaciji, ali ovi koji su oženjeni i imaju djecu bar nisu sami, a ja se o svemu moram sam da brinem. Međutim, situacija je takva da zahtijeva striktno pridržavanje svih pravila i mi moramo da je poštujemo", rekao je za "Glas Srpske" Vladimir Volkov.

Veliki izazov za sportiste svakako će predstavljati način kako sačuvati formu.

"Smanjio sam kretanje i nastojim da kućnim vježbama koliko-toliko održim bar minimum fizičke spreme. Samo da se ovo što prije završi, da ne bude žrtava, a sporta i fudbala će biti. Trenutno, zdravlje je najvažnije", naglasio je prvotimac Borca.

JAGODIĆ

Trener Borca Vlado Jagodić kaže da je dobro što su igrači ostali u Banjaluci. "U ovom trenutku najpametnije im je da budu tu gdje su. Postoje indicije da bi liga mogla da se nastavi i zato nam je najbolje da imamo sve igrače na okupu. Znam da bi voljeli da odu svojim porodicama, ali... U svakodnevnom smo kontaktu sa svim igračima, čuvamo se i čekamo kada će sve ovo proći", istakao jetrener "crveno-plavih."

Mnogo lakše je njegovom kolegi iz defanzivne linije "crveno-plavih" Marku Jovanoviću, čija supruga i dvije kćerke su takođe u Banjaluci.

"Onaj ko ima malu djecu zna da uz njih nikada nije dosadno. Dok se čovjek pobrine za jednu, na red dolazi druga i tako redom. Naravno, nije nam svejedno, moramo da se čuvamo, nedostaju nam izlasci i šetnje, ali je zdravlje na prvom mjestu. Radim po uputstvima stručnog štaba i nadam se skoroj normalizaciji života na ovim prostorima", rekao je Jovanović banjalučkom listu.

Jedan od "stranaca" je i Almedin Ziljkić, koji se odlično uklopio u tim Borca.

"Šta ću, kod kuće provodim najveći dio dana i zaista se ne sjećam kada sam ovoliko čitao i gledao kojekakve TV serije. Povremeno izađemo u šetnju, pored Vrbasa ima zaista lijepo šetalište, ali izbjegavamo gužvu. Dobili smo i taj program rada u zatvorenom i maksimalno ga se pridržavam. Uz to, kako mi i supruga voli fudbal, igramo ga u stanu pa nam vrijeme ipak nekako prolazi", kaže Ziljkić za "Glas Srpske".

Mondo anketa - Almedin Ziljkić
Izvor: MONDO

Podsjetimo, posljednji mečevi u bh. eliti odigrani su 7. i 8. marta, te od tada lopta na premijerligaškim terenima miruje.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC