• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

FS BiH: Pronaći najbolje rješenje da se takmičenja završe po preporuci UEFA

Autor mondo.ba

Evropska fudbalska unija (UEFA) predložila je da 30. juni 2020. godine bude da za završetak nacionalnih takmičenja u svim zemljama članicama.

 FS BiH: Pronaći najbolje rješenje da se takmičenja završe po preporuci UEFA Izvor: MONDO/Samir Cacan

Fudbalski savez Bosne i Hercegovine oglasio se u četvrtak povodom pandemije koronavirusa koji je zaustavio gotovo sva takmičenja u Evropi, izuzev Bjelorusije.

Saopštenje objavljeno na zvaničnom sajtu Saveza prenosimo u cjelosti.

Možda će vas zanimati

"FS BiH konstantno prati razvoj epidemiološke situacije u našoj zemlji izazvane pandemijom COVID-19. U cjelosti poštujemo i provodimo naredbe, odluke i preporuke nadležnih državnih organa izdatih povodom proglašenog vanrednog stanja u Bosni i Hercegovini. U skladu sa ovom situacijom, a nakon održane video konferencije svih članica UEFA, dostavljene su i preporuke za organizaciju završnica nacionalnih takmičenja.

FS BiH poduzima određene mjere u cilju realizacije završnice fudbalskih takmičenja u Bosni i Hercegovini. Administracija je pripremila prijedlog mogućih planova operativnog djelovanja sa redoslijedom aktivnosti kako bi se pristupilo završnici svih takmičenja kojima rukovodi FS BiH.

UEFA je predložila da rok za završetak nacionalnih takmičenja u zemljama članicama bude 30. 06.2020. godine. FS BiH će u cilju ispunjavanja svojih zakonskih obaveza pratiti i poštovati sve zaključke nadležnih organa Bosne i Hercegovine povodom trenutne situacije u zemlji, te u skladu s tim pronaći najbolje i po zdravlje svih učesnika najsigurnije rješenje, da se takmičenja u organizaciji FS BiH završe u okviru preporučenih termina iz UEFA.

O svim relevantnim odlukama FS BiH, vezanim za nastavak domaćih takmičenja, javnost će biti blagovremeno upoznata", navedeno je u saopštenju FS BiH.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC