• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Lideri Serije A kao muzičari na Titaniku - sviraju a brod tone''

Autor mondo.ba

Predsjednik Udruženja igrača Damiano Tomazi nije optimista po pitanju nastavka prekinute sezone

 Tomazi Lideri Serije A kao muzičari na Titaniku sviraju a brod tone Izvor: Gulivet/Getty Images/Pier Marco Tacca

Damiano Tomazi, predsjednik Udruženja fudbalera, oštro je danas kritikovao rukovodstvo Serije A opisavši ih kao ''muzičare sa Titanika, koji i dalje sviraju uprkos tome što brod tone''.

UEFA je, naime, u utorak, na video-konferenciji predstavnika svih 55 saveza-članica evro-fudbalske federacije, odlučika da odgodi Evropsko prvenstvo do sljedeće godine, kako bi ''savezi imali dovoljno vremena da privedu nacionalne lige kraju''.

Možda će vas zanimati

Datum do kojeg bi sve trebalo da bude završeno je 30. jun, ukoliko to zdravstvena i sigurnosna situaicja dozvole, a iz vrha italijanskog takmičenja najavljuju da bi stopirano takmičenje moglo da se nastavi 3. maja.

Ipak, bivši italijanski vezista, koji je najveći trag tokom igračke karijere ostavio u Romi, ne dijeli takvo mišljenje.

''Ogroman je broj igrača koji su već dogovorili saradnju sa drugim klubovima, prema kojima imaju ogovornu obavezu već od 1. jula. Klubovi moraju da predstave budžet za narednu sezonu 30. juna i za njih je to problem. Sljedeća sezona ne smije da počne prekasno jer će postojati rok do kada mora da se završi s obzirom da će naredne godine, bar se nadamo, biti održano Evropsko prvenstvo'', rekao je Tomazi za ''Il Mesađero''.

Izvor: Gabriele Maltinti/Getty Images Europe

''Škole ne rade, jedno ili više prvenstava može da bude otkazano. To bi mogao da predstavlja veliki problem, ali ne možemo da biramo situaciju. Koronavirus može'', naveo je Tomazi, koji smatra da prvenstvo može da bude i poništeno, te ne vjeruje da su lideri Serije A baš svjesni situacije u državi.

''Svi smo ukrcani na isti brod, uz istu dozu nesigurnosti i krhkosti. Lideri Serije A se ponašaju kao muzičari na Titaniku, koji nastavljaju da sviraju uprkos činjenici da brod tone. Ako ne shvatate ozbiljnost situaicje, bojim se da ćemo datume morati da zanemarimo. Na sjeveru Italije, stanje se konstantno pogoršava, kao i u ostalim dijelovima Evrope. Nepredvidivo je, ne znamo šta će biti na jugu. Logika nam nalaže da mormao rigorozno da se ponašamo. Želim samo da budem realan. Igraćemo ponovo, ali kad sigurnosna situacija to bude dozvolila. Tamo gdje je potrebno, treba da provodimo još radikalnije mjere'', naveo je Tomazi.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC