• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Umro predsjednik Reala koji je doveo Mijatovića na Bernabeu

Autor mondo.ba

Lorenso Sans, nekadašnji predsjednik Reala koji je jedan od najzaslužnijih za osvajanje titule prvaka Evrope poslije više tri decenije, preminuo je od koronavirusa.

 Umro Lorenso Sans bivši predsjednik Real Madrid Izvor: Carlos Alvarez/Getty Images Europe

Tužna vijest stiže iz Madrida.

Nekadašnji predsjednik Reala, Lorenso Sans koji je vodio "kraljevski klub“ od 1995. do 2000. godine umro je u bolnici u Madridu u 77. godini života.

Možda će vas zanimati

Sans je bio pozitivan na koronavirus i hospitalizovan je u utorak, ali njegovo ionako narušeno zdravsteno stanje nije izdržalo.

Vijest o smrti potvrdio je i njegov sin Lorenso Sans Mlađi.

"Moj je otac upravo preminuo. Nije zaslužio ovaj kraj i na ovaj način. Bio je jedan od najboljih, najhrabrijih i najvrednijih ljudi koje sam ikad vidio. Njegova porodica i Real Madrid bili su njegova strast. Naša majka i mi smo uživali u svim nađim trenucima", napisao je on.

Lorenco Sans vodio je Real Madrid kao predsjednik od 1995. do 2000. godine, kada ga je na klupskim izborima pobijedio Florentino Perez.

Pod Sansovim vođstvom Real Madrid je poslije više od tri decenije stigao do titule evropskog šampiona i osvojio "ušati pehar“ 1998. i 2000. godine.

Upravo on bio je jedan od najzaslužniji za formiranje tadašnjeg tima, jer je svojim novcem doveo Davora Šukera i Predraga Mijatovića, strijalca pobjedonosnog gola u finalu 1998. godine.

Tokom njegovog mandata u klub je, između ostalih, stigao i Mičel Salgado, koji mu je nešto kasnije postao i zet, oženivši njegovu ćerku Malulu.

Sans je tokom 2005. i početkom 2006. pregovarao o kupovini Parme, ali neusješno, da bi u julu 2006. godine kupio Malagu, koju je četiri godine kasnije prodao katarskim investitorima.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC