• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković: Igrači su u izolaciji, održavaju formu

Autor mondo.ba

"Na vezi smo sa svim reprezentativcima, dobro se drže, vedar i pobjednički duh ih ne napušta“, rekao je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

 Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković - Igrači u dobrom stanju Izvor: MN PRESS

Za četiri dana reprezentacija Srbije trebala je da igra protiv Norveške u Oslu meč baraža za EURO 2020, ali je pandemija koronavirusa sve zaustavila.

Otkazana su gotovo sva sportska takmičenja u svijetu, EURO je odgođen do 2021. godine, a fudbaleri su u izolaciji u svojim domovima.

Reprezentativci Srbije i Norveške baraž bi prema nekim informacijama mogli da igraju u junu, pa im je preostalo da poštuju mjere karantina i čekaju povratak u svoje klubove.

Možda će vas zanimati

Selektor Srbijje Ljubiša Tumbaković u razgovoru za „Novosti“ rekao je da je stručni štab u stalnom kontaktu sa reprezentativcima i da su oni u odličnom psihološkom stanju.

"Nažalost, stvari koje nemaju veze sa sportom zaustavile su život i normalno funkcionisanje. Sa članovima svog stručnog štaba održavamo svakodnevnu vezu sa svim reprezentativcima. Vidim da se dobro drže i da je najveća grupa njih u sjajnom psihološkom stanju. Vedar i pobjednički duh ih ne napušta i to me ubjedljivo najviše raduje“, rekao Tumbaković.

Iako nije moguće okupljanje reprezentativaca, zahvaljujući internetu i društvenimmrežama ima uvid unjihovo stanje.

"Najviše smo prvih dana brinuli za zdravlje veće grupe igrača koji su u Italiji i Španiji. Sa svakim od njih smo na vezi. Poštuju stroge propise izolacije i vidim da održavaju formu. Za taj dio posla je zadužen naš novi koordinator za fizičku pripremu i rehabilitaciju igrača Andrija Milutinović. On je, zapravo, nov samo u stručnom štabu reprezentacije, ali nije nov za veću grupu igrača sa kojima je i ranije individualno radio. Utoliko je komunikacija sa reprezentativcima olakšana i vidim da im i taj detalj prilično diže moral“, istakao je Tumbaković.

Tumbaković je ispričao kako provodi prvu sedmicu u vanrednoj situaciji. "Sjedim na terasi i pijem kafu. To mi je, inače, bila dnevna rutina koje se i dalje pridržavam, ali sada nema viđanja sa prijateljima. Vas novinare još i nekako razumem, vama ne može da bude dosadno".

Kondicioni trener „orlova“ ima način da podijeli vježbe igračima kako bi održali nivo kondicije.

"Nažalost, to nije i ne može biti nivo priprema kakav smo još ranije zamislili. Ali naše je da u okolnostima u kojima se nalazimo, a one nisu nikako normalne, pokušamo da održimo količinu treninga, ali i međusobnih kontakata koji nas sve drže zajedno. Makar na daljinu, ali nam i to znači“, svjestan je Tumbaković šta je snašlo i reprezentaciju Srbije.

UEFA je prije nekoliko dana najavila da će baraž mečevi za EP biti odigrani možda krajem juna, samo ukoliko to dozvoli situacija sa koronavirusom.

"Mi ćemo da se pridržavamo svih instrukcija naše i evropske fudbalske organizacije. Ponavljam ono što sam govorio i kada se pojavila mogućnost da u Norveškoj, ipak, odigramo meč, ali pred praznim tribinama: svima nam je u intresu da u toj utakmici uživaju navijači na stadionu, ali i igrači na terenu“, zaključio je selektor Srbije Ljubiša Tumbaković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC