• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dinamovo "čudno" saopštenje, "modri" odbili smanjenje plata?

Autor mondo.ba

Klub iz Zagreba se zahvalio svima na "Maksimiru", osim prvom sastavu "modrih".

 Dinamo: Prvi tim odbio smanjenje plata Izvor: Dan Mullan/Getty Images Europe

Hrvatski šampion Dinamo iz Zagreba zbog pandemije koronavirusa odlučio je da smanji plate igračima, stručnom štabu i članovima radne zajednice u periodu od sljedećih šest mjeseci, međutim, fudbaleri su, čini se, tu odluku odbili.

Prema posljednjim informacijama, igrači su odbili da potpišu odluku kluba sa Maksimira o smanjenju primanja, prenijela je agencija "Fena" pisanje hrvatskih medija.

Možda će vas zanimati

Dokazuje to i saopštenje koje je klub objavio u srijedu i u kojem se zagrebački klub zahvaljuje zaposlenima u kluba, B timu i fudbalskoj školi koji su u manje od 24 sata prihvatili mjeru o nužnom smanjenju plata u periodu do 30. rujna 2020. godine. 

Klub se zahvalio svima osim prvom sastavu.

"Hvala svima koji su uz razumijevanje teške i neizvjesne situacije prihvatili odluku kluba, koju nije bilo lako donijeti. Nužna je s ciljem očuvanja stabilnosti i likvidnosti GNK Dinamo u trenucima velike krize u Hrvatskoj i epidemije koronavirusom te u trenucima kada su fudbal i sport potpuno zaustavljeni, u Hrvatskoj i svijetu", poručili su iz kluba.

Dinamo je dan ranije odlučio da igrači i treneri ostaju bez trećine prihoda. Trećina primanja isplatiće im se u redovnim rokovima, dok će se trećina primanja isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve naredne zvanične utakmice.

"Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebno za sport i fudbal kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. Da bismo u tome uspjeli, svi u klubu moraju da podnesu teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamu nosi", objavili su iz zagrebačkog kluba.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC