• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Španski veteran ne krije: Nedostaje mi Napoli!

Raul Albiol bio je dio defanzivne linije Napolitanaca šest godina

 Raul Albiol nedostaje mi Napoli Izvor: Francesco Pecoraro/Getty Images Europe

U ljeto 2013. godine, danas već veteran Raul Albiol se nakon četiri godine boravka na stadionu "Santjago Bernabeu" preselio u Napoli.

U gradu pod Vezuvom danas 34-godišnji defanzivac proveo je šest godina, a do rastanka je došlo prošlog ljeta, kada se vratio u Španiju i zadužio opremu Viljareala, četvrtog španskog kluba u njegovog igračkog karijeri, nakon Valensije, Hetafea i Reala.

Možda će vas zanimati

Albiol je tokom šest godina boravka na "San Paolu" odigrao 236 utakmica za Napolitance pa se, u intervjuu za Korijere delo sport, rado prisjetio dana među Napolitancima

"Tim, grad, ljudi... Sve je ostalo u mom srcu, bilo je to fundamentalno iskustvo u mom životu", rekao je Španac, koji je u dresu Napolija osvojio dva trofeja – oba 2014. godine, Kup i Superkup Italije.

Od trenutka kada su 21. januara, u četvrfinalu Kupa, iz daljeg takmičenja eliminisali branioca trofeja, Lacio, Napolitanci su na devet utakmica u svim takmičenjima uknjižili sjajan učinak, 7-1-1. Taman kad se činilo da Gatuzova četa hvata ritam, koronavirus je stopirao fudbal...

"Prava je šteta, takmičenja su prekinuta u najgorem momentu po njih, pružali su najbolje partije. Remizirali su sa Barselonom i možda imali i šansu u tom trenutku da preko Katalonaca prođu dalje u Ligi šampiona".

Štoperski tandem u Napoliju Albiol je činio sa Senegalcem Kaliduom Kulibalijem, koji je u ovoj sezoni imao dosta problema sa povredom butnog mišića, zbog koje nije nastupio na čak osam od posljednjih deset utakmica Serije A.

"Nakon tri monstruozne sezone, Kalidu je bio fizički i psihički umoran. To je sve, to se dešava. Međutim, vratiće se vrlo brzo u pravi ritam."

Samo riječi hvale Albiol je imao i za Drisa Mertensa, koji se na već pomenutom meču sa Barselonom izjednačio na vječnoj listi strijelaca za Napoli sa Marekom Hamšikom (121 gol).

Belgijancu ovog ljeta ističe ugovor sa klubom, a Albiol ne krije da bi volio da gleda Mertensa i u narednom periodu u plavom dresu.

"Mertens je fenomen, zaista je poseban. Radu se zaista o vrhunskom igraču i svi želimo da ga i dalje gledamo u Napoliju, uključujući i mene. Međutim, sve je stvar njegovog izbora."

Iz Napolija bi, inače, na ljeto mogao još jedan ofanzivac, Albiolov sunarodnik Hoze Kaljehon, koji je u italijanski klub stigao u "paketu" sa sadašnjim članom "žute podmornice".

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC