• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vlasnik Atletika pisao navijačima: Najteža kriza u novijoj istoriji Španije

Autor Pavle Knežević

"Od radosti Liverpula do kućne izolacije u samo nekoliko dana".

 Vlasnik Atletika pisao navijačima: Najteža kriza u novijoj istoriji Španije Izvor: Guliver/Denis Doyle/Getty Images

Vlasnik i izvršni direktor Atletiko Madrida, Migel Anhel Hil Marin poslao je otvoreno pismo svim navijačima kluba u kome priča o trenutnoj situaciji i pandemiji virusa korona, pogotovo u Španiji, koja je jako teško pogođena zarazom.

Hil Marin je ocenio da se zemlja u skorijoj istoriji nije susrela sa tako teškom situacijom i onda objavio mere da će tražiti od zaposlenih privremeno smanjenje plate sa jednim jedinim ciljem – pukim opstankom kluba.

Možda će vas zanimati

"Moja prva želja je da vi i vaša porodica budete dobrog zdravlja i da niste pogođeni ovom užasnom pandemijom. To se, nažalost, desilo hiljadama Španaca, virus korona je pogodio neke od vaših voljenih i ja vam sa ove strane upućujem ohrabrenje i nudim vam svu podršku našeg kluba u teškim vremenima", napisao je Hil Marin.

On je javno zahvalio svim medicinskim radnicima koji rade u zaista teškim uslovima, a onda dodao da ova situacija donosi krizu sa "dramatičnim posledicama" na zdravlje, ekonomiju i društvene sfere, što sve opet dovodi do budućnosti pune neizvesnosti.

"U svim godinama u kojima sam vodio menadžment kluba, nikada se nisam suočio sa ovako delikatnim trenutkom ili ovako neizvesnom budućnošću, ali vas uveravam da se svi mi koji radimo u Atletiko Madridu suočavamo sa tim i sa punom odgovornošću sa ciljem da imamo garantovanu isplativost kluba", napisao je Hil Marin.

"U nekoliko dana smo prešli put od radosti Liverpula do zatvorenosti u svoje domove. U ovim uslovima želim da podsetim svih naših 130.000 članova da uprkos činjenici da će proći mnogo vremena pre nego što budemo mogli da vas dočekamo na Vanda Metropolitanu, domu svih navijača Atletika, komunikacija među nama ne prestaje", dodao je on.

Većinski vlasnik kluba je obavestio navijače da uprava radi iako su kancelarije na stadionu zatvorene.

"Ne znamo kada će se takmičenje nastaviti i u kojim uslovima, tako da ne možemo da preciziramo mere, ali čim budemo nešto znali, obavestiću vas. Na žalost, i sa jedinim ciljem – pukim preživljavanjem kluba – naterani smo da zatražimo privremeno smanjenje plata za one profesionalce koji zbog vanrednog stanja u zemlji ne mogu da rade svoj posao, odnosno koji su potpuno zaustavili svoje aktivnosti, kao i one čiji su radni sati smanjeni na važan način", objasnio je Hil Marin.

Obe ove stvari odnose se na zaposlene, ali i na igrače i trener u timu.

Hil Marin je naglasio da su ovo privremene mere i zahvalio je sponzorima na podršci u teškim vremenima, pogotovo u Madridu, koja je jedna od najgore pogođenih oblasti u Španiji.

"Nadam se da ću uskoro moći da vam se javim sa boljim vestima. Do tada, nastavite da se suočavate sa ovom situacijom kao i svi sportisti – hrabro i sa srcem. Ne sumnjam da će nam naše vrednosti pomoći da prevaziđemo ovu krizu na najbolji način i želim da uskoro ponovo svi budemo zajedno i navijamo za naš dragi Atleti", napisao je Hil Marin.

Na smanjenje plata već su pristali neki veliki klubovi, uglavnom iz Nemačke, ali bilo je i onih koji su se propisno obrukali.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC